• Načítám...
>

Sandra nabídne moderní a cenově výhodné bydlení

  • 16. července 2024,
  • 11:39,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

Bývalá ubytovna Sandra už dostává své nové moderní rysy. Po náročné rekonstrukci nabídne ubytování několika kategoriím obyvatel. Svůj nový domov tam najdou maminky s dětmi, mladí lidé do 35 let, lidé v obtížných životních situacích nebo preferované profese. Agenturní pracovníci, kteří tam v minulosti dělali nepořádek, se do budovy už nevrátí. K dispozici bude také dostatek parkovacích míst. Z místa, kterému se dříve bylo dobré vyhnout, se tak nyní stává adresa, na které může být zajímavé bydlet.

Reklama

Bývalá ubytovna Sandra a bývalý Hotel Opatov prochází v posledních letech náročnou rekonstrukcí, která se blíží ke zdárnému finiši. Nebude to dlouho trvat a Sandra už brzy přivítá první nájemníky.

"Probíhají dokončovací práce na stavbě a ten termín kolaudace odhadujeme v první polovině srpna, prakticky tedy v druhé polovině srpna mohou přijít noví obyvatelé," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Ubytování bude poskytováno celkem čtyřem kategoriím nájemníků. Budou tam zahrnuty maminky s dětmi, mladí do 35 let věku, další kategorií bude takzvané ústupové bydlení pro seniory a nakonec to budou preferované profese, jako jsou například lékaři, policisté, strážníci nebo učitelé. Budoucí nájemníci se zároveň nemusí bát o nedostatek parkovacích míst. Těch bude totiž hned sto.

"Konkrétně se jedná o 30 parkovacích míst umístěných v zahradách Opatov a potom další lokalita je lokalita u Chodovské tvrze, což jsou v podstatě tři stanice MHD, kde je dalších 70 míst," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Ubytovna Sandra a její následná rekonstrukce je kontroverzním tématem a i na sociálních sítích se o ní šíří různé dezinformace a nepravdy. 

"Mohu dementovat určitě ty, které říkají, že zde nemůže být nárok na takzvaný příspěvek na bydlení, je to standardní ubytovací jednotka a ten konkrétní nájemník může požádat Úřad práce pro přidělení," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

A protože v minulosti zde nebydleli zrovna přizpůsobiví občané, panuje obava, že agenturní dělníci, kteří tam v minulosti často dělali nepořádek a ani zapálená auta na parkovišti nebyla výjimkou, panuje obava, že se opět vše vrátí do starých kolejí, pouze budou mít novou podobu. 

"Městská část garantuje, že zde budou bydlet lidé, kteří se chovají standardně a ti původní obyvatelé, kteří tu byli, se sem nevrátí," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Radě městské části pomáhá Komise pro přidělování ubytovacích jednotek. Ta přitom na sociálních sítích čelila nařčení, že je zkorumpovaná.

"Za sebe mohu vyloučit, že někdo členy komise korumpuje, jedná se o lidi, kteří postupují velmi pečlivě a spravedlivě doporučují radě konkrétní zájemce a zajímalo by mě, kdo by korumpoval ze stran hasičů nebo příslušníků městské policie," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Kdyby před lety někdo řekl, že ubytovna Sandra může být dobrá adresa, leckdo by se mu vysmál. Teď to vypadá, že kdysi naivní představa se již brzy stane realitou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu