• Načítám...
>

Děti to rozpálily na jihoměstském grilu

  • 21. července 2024,
  • 20:57,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

K létu bezpochyby patří i venkovní grilování. Ne každý má ale prostory, kde si ugrilovat. V městské části Praha 11 ale můžete navštívit park za Chodovskou tvrzí, kde je už rok v provozu elektrické griloviště. Stačí si zarezervovat termín se sazbou 150 korun za hodinu a můžete začít grilovat. V ceně máte jak zapůjčený prostor včetně mobiliáře, tak i náklady na grilování. Maso a dobroty už si samozřejmě musíte přinést z domova. Jedenáctka o letních prázdninách pozvala na grilování i děti z jihoměstského Klokánku a připravila pro ně hot dogy nebo kuřecí křidélka.

Reklama

Děti z jihoměstského Klokánku měly o letních prázdninách jedinečnou možnost přijít si zagrilovat na elektrické griloviště a ochutnat tak nejrůznější masité dobroty a nebo třeba grilovaný sýr.

"My jsme se v loňském roce rozhodli právě i při té příležitosti toho grilu, že pomůžeme nějakou formou a zapojíme děti z našeho Klokánku na Praze 11, tak jsme navázali spolupráci a pozvali jsme je na oběd v loňském roce a protože máme rádi tradice, tak jsme to v letošním roce zopakovali," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Do grilování se ochotně pustil i radní městské části Praha 11 Jiří Dohnal (Piráti), který ostatně s myšlenkou elektrického griloviště na Jižním Městě přišel.

"Je to kolektivní spolupráce, podílí se na tom asi 4 lidé, tak jako v tom loňském roce, samozřejmě jsme pomáhali s přípravou a i s tím samotným grilováním a se servírováním, takže nás to baví, já osobně griluji velmi rád a když je tady ta příležitost, tak rád pomohu," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Elektrické griloviště najdete v parku za Chodovskou tvrzí v městské části Praha 11.

"Nápad a myšlenka je z Výstaviště Praha, někdy kolem roku 2020 a pak městské části trvalo chvilku, než se rozhodla, že tady gril umístí a zahájení sezóny bylo v loňském roce, to znamená na jaře 2023," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Pokud byste si chtěli na grilovišti dát něco dobrého, stačí si rezervovat termín. Udělejte to ale ideálně dva až tři týdny předem, ať vás mezitím nikdo nepředběhne. O grilování je totiž velký zájem. Cena jedné hodiny je 150 korun a v tom máte jak zapůjčený prostor včetně mobiliáře, tak cenu samotného grilování, v tomto případě elektrické energie. Hned vedle je navíc kohoutek s vodou, kde si můžete opláchnout ruce nebo zeleninu.

"Stává se, že si mezi sebou předávají štafetu, to znamená, že v 6 hodin griluje jedna parta a v 7 hodin druhá a v té chvíli je potřeba uvolnit ten prostor, protože to zpoždění se nedá nijak nahradit, takže doporučuji si klidně zarezervovat dvě hodiny za sebou," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Elektrický gril zakoupila městská část od australského výrobce a nabízely se dvě varianty, jedna obyčejná a druhá odolná proti vandalům. Jedenáctka prozíravě vybrala tu odolnější verzi. Odolné jsou i lavice a stůl, které by měly bez problémů vydržet minimálně deset let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu