• Načítám...
>

Praha 13 poděkovala svým lékařům

  • 26. března 2021,
  • 13:33,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Poděkování od městské části čekalo na lékaře z Prahy 13. Ti jsou pravidelně od vedení radnice zásobováni ochrannými pomůckami. Roušky a respirátory na ně čekaly také v dárkové tašce, kterou dostali spolu s poděkováním.

Reklama

Vedení třinácté městské části poděkovalo lékařům. Ti si kromě poděkování z radnice odnesli také dárkovou tašku, ve které byly např. roušky, respirátory a další drobnosti.

"Vedlo nás k tomu to, že se hodně děkuje lékařům, kteří pracují v nemocnicích a zdravotním sestrám, což je samozřejmě chvályhodné, ale mám pocit, že se trošku zapomíná na lékaře na poliklinikách, praktické lékaře a na specialisty, kteří musí fungovat naprosto normálně i v době, kdy je covid. Mám pocit, že se kvůli covidu občas zapomíná na lékaře, kteří vykonávají jinou speciální činnost a podobně," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

"Je přirozené, že lékař jakékoli odbornosti je v té první linii, je neustále v kontaktu s pacienty a ti mohou být potenciálně nakažliví. Oni chrání to nejcennější, co máme. Naše zdraví. Proto jsme chtěli podpořit všechny ordinace na Praze 13," řekla Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13. 

Pro dárkové tašky si všech 300 oslovených lékařů chodilo během celého dopoledne, aby co nejvíce omezili kontakt mezi sebou. A jak vlastně sami lékaři hodnotí uplynulý covidový rok?

"Myslím si, že jsme všichni dělali, co jsme mohli a že konečně pacientů ubývá. Nejen na těch ambulancích, ale i v těch nemocnicích. Takže doufejme, že se to konečně blíží ke konci a nepřijde další mutace," řekl Zdeněk Volný, lékař. 

Během celé pandemie Praha 13 pravidelně lékaře na území městské části podporovala. A to zejména dodáváním ochranných pomůcek jak pro zdravotnický personál, tak i pro jejich pacienty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu