• Načítám...
>

Nové multifunkční hřiště v Praze 13 hraje všemi barvami

  • 31. května 2024,
  • 12:41,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Ve čtvrtek 30. černa starosta David Vodrážka a místostarostka Marcela Plesníková slavnostně otevřeli nové multifukční hřiště v těsné blízkosti nového skateparku na Lužinách. Nabízí široké možnosti sportovního vyžití místním obyvatelům s bezpečným povrchem.

Reklama

Zastaralý volnočasový park v pražských Stodůlkách se proměnil k nepoznání. Dvaadvacet let starou plochu radnice Prahy 13 nechala opravit na barevné multifunkční hřiště.

"Tam za mnou jsme udělali v loňském roce nové skejtové hřiště na koloběžky a tyto věci a tady, kde stojíme, je pro ty menší děti takové multifunkční hřiště, kde jsme rozdělili tu plochu, že na jedné půlce se dají hrát míčové hry a tady, kde stojíme teď, je možné skákat panáka, hrát různé hry, je tady lezecká stěna, dopadová plocha," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Celá plocha má 800 metrů čtverečních a už teď se pro svou rozmanitost aktivit těší velké oblibě.

anketa

"Nám se tu moc líbí ta stěna a prolézačky."

"To, jak se na to můžu zavěsit a nebo ta lezecká stěna."

"Nejvíce se mi tady líbí asi ta stěna."

"Co si chceš vyzkoušet jako první?"

"Chtěla jsem si vyzkoušet ta bradla."

V místě se dříve nacházel starý skatepark, na tom se ale postupně podepsal zub času a tak se radnice Třináctky rozhodla vybudovat nejen pro skejťáky modernější prostor, a to hned vedle toho původního. Vedení městské části ho otevřelo už loni.

"Máme tady nový skatepark pro ty mladší i starší a multifunkční hřiště, které si může užít jak mládež, tak i maminky s malými dětmi. Budou zde ještě nainstalovány stožáry na volejbalovou síť, basketbal je zde možné hrát, zamýšlíme sem dát i nějaké fotbalové branky," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Rekonstrukce multifunkčního sportovního hřiště začala loni v prosinci a skončila letos v květnu. Celkové náklady se vystoupaly přibližně k 6,5 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu