• Načítám...
>

Praha 14 zve na Dny životního prostředí

  • 25. května 2023,
  • 14:40,
  • PRAHA 14,
  • Ondřej Švec

V týdnu od 5. června proběhnou v městské části Praha 14 Dny životního prostředí. Akce se bude soustředit nejen kolem Komunitního centra H55, kde se budou konat různé přednášky a dílničky pro děti, ale návštěvníci dnů se také v rámci komentované prohlídky mohou vůbec poprvé vydat do mokřadu v areálu společnosti Coca-Cola. Prohlídky pak budou možné i nadále pro školy a další zájmové organizace, a to od září. Vždy je ale třeba se napřed registrovat. Nejprve na Facebooku Prahy 14, potom na stránkách Coca-Coly.

Reklama

Praha 14 se připojí ke Světovému dni životního prostředí, který připadá na 5. června. Cílem této aktivity je zapojit veřejnost do kampaní spojených s ochranou životního prostředí. K tomu čtrnáctka připravila několik akcí v Komunitním centru H55.

"První aktivitou jsou ekohrátky, což je aktivita zaměřená především na děti, budou to dílničky, kde se děti budou učit určitým ekologickým návykům, další aktivita jsou diskuze s odborníky, především jsou to odborníci na udržitelný rozvoj a životní prostředí, jako zajímavost lze uvést to, že tady budeme mít odborníka, který se zabývá prevencí na elektro šmejdy a třetí aktivitou v rámci tohoto odpoledne je poděkování dobrovolníkům, kteří v Praze 14 pořádají dobrovolnické úklidy," řekl Jan Liška (STAN) - radní MČ Praha 14.

Tímto ale Dny životního prostředí na čtrnáctce zdaleka nekončí. Pořádat se totiž budou i komentované procházky 6. června do meandru Rokytky a 8. června pak do mokřadu v areálu společnosti Coca-Cola v Kyjích, který bude vůbec poprvé zpřístupněn širší veřejnosti.

"Jedná se o inovativní stavbu, která byla součástí autonomního skladu, která nám posloužila k odvodu dešťových vod, která místo toho, aby šla do dešťové kanalizace, tak se nám ji podařilo díky tomuto areálu zvaném mokřad vsakovat do podzemí a v tuto chvíli se domníváme, že dochází ke zvyšování podzemních vod a zázemí zvířat i rostlin," řekl David Mareš - Environmentální manažer Coca-Cola CZ/SK.

Na obě tyto prohlídky je třeba se napřed registrovat přes facebookové stránky Prahy 14, podrobné informace rovněž naleznete i na příslušných plakátech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu