• Načítám...
>

V Praze 15 vznikla školka z kontejnerů

  • 9. září 2023,
  • 14:21,
  • PRAHA 15,
  • Veronika Kuželková

Na území městské části Prahy 15 mají novou školku. A to ne jen tak ledajakou. V areálu Základní školy Hostivař totiž vznikla mateřinka z kontejnerů. Jednopodlažní budova má celkem dvě třídy a pojme až 56 dětí.

Reklama

Na území 15. městské části v areálu Základní školy Hostivař byla slavnostně otevřena nová mateřská školka. Akce se účastnila nejen místostarostka Patnáctky Jitka Kolářová, ale také ředitelka odboru školství Magistrátu hlavního města Prahy Lenka Němcová a pásku přijel přestřihnout i radní magistrátu Antonín Klecanda.

"Je to perfektní, já jsem vždy rád, když spolupracuje hlavní město Praha s městskými částmi, ty projekty jsou připravené, můžeme je realizovat. Je strašně důležité navýšit počet míst v mateřských školách v hlavním městě, aby všichni rodiče, když mají ty tříleté děti, je měli kam dát," řekl Antonín Klecanda, radní, Magistrát hl. m. Prahy.

Školka vznikla jako detašované pracoviště Mateřské školy Trhanovské náměstí a přestože je otevřena krátce, setkává se zatím jen s těmi nejlepšími ohlasy.

"Já jsem samozřejmě šťastná, protože mateřská škola je otevřená, je krásná, je plně funkční už v tuto chvíli a hlavně byla otevřena hned 4. září, takže děti mohly jít stejně jako ostatní do školky včas," řekla Jitka Kolářová (ANO), místostarostka, MČ Praha 15.

"Já mám obrovskou radost, že se nám to podařilo. První ohlasy rodičů jsou hezké, dětem se tady líbí a jsem nadšená, že jsme to vše zvládli tak, jak jsme si přáli," řekla Jana Nejedlová, ředitelka, MŠ Trhanovské náměstí.

Nová jednopodlažní budova, která je celá postavena z kontejnerů, poskytuje od 4. září zázemí 56 dětem ve dvou třídách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu