• Načítám...
>

Dny Prahy 15 bavily Pražany

  • 22. září 2023,
  • 13:20,
  • PRAHA 15,
  • Veronika Kuželková

Městská část Praha 15 si na září připravila tradiční akci - Dny Prahy 15. Na své si přišly jak děti, tak i dospělí a pobavit se přišli dokonce i senioři. Těšit se mohli nejen z dobrého jídla, pití, ale i z kvalitních vystoupení od domácích i zahraničních interpretů.

Reklama

Měsíc září se v městské části Praha 15 nesl v ryze zábavním duchu. Konaly se tu totiž jako tradičně Dny Prahy 15, kde si přišel na své opravdu každý. Několikadenní slet jednotlivých akcí odstartoval v sobotu 9. září na Kozinově náměstí. Pestrá Hostivař neboli multikulturní sousedské setkání nabídlo kromě pestrého programu pro děti i různorodé občerstvení mezinárodních specialit i zajímavá hudební vystoupení. Hned z počátku to tu například rozpálila kapela Napořád.

anketa

"My tady bydlíme, hned v tomto domě, tak se na to těšíme každý rok, co tady bude za stánky a dáváme si čepované pivo, burčák a hrají hezky."

"Paráda, pěkné počasí, bezvadné lidi a poslouchám. Jako důchodce si to užívám."

"Já jsem sem před chvilkou přišla, takže se teprve rozkoukávám a nejvíc se mi líbí kapela Napořád."

"Já jsem tady vždy, každý rok je to v pohodě, je to dobré."

"Co se vám tady nejvíce líbí?"

"Všechno, ta atmosféra, lidé jsou v pohodě, vždy vychází počasí, je to v pohodě tady."

"Je to tady super, jídlo a stánky taky dobré."

"Je to tady dobré, ta hudba je dobrá a je to tady super."

Následně pokračovaly v krasojízdě hlavně děti. Další z akcí byla totiž věnována právě těm nejmenším. Před Švehlovou sokolovnou v parku U ducha tu na ně ve čtvrtek 14. září čekala stanoviště plná zajímavých soutěží, aktivit a nechyběl ani skákací hrad.

Patnáctka neváhala do svých akcí zapojit také integrované záchranné složky. Proto v pátek 15. září v areálu Hostivařské přehrady čekaly na návštěvníky ukázky jejich techniky i činností. Přišla se podívat i místostarostka Patnáctky Jitka Kolářová.

"Tady za mnou vidíte Den s IZS Prahy 15 a je určený pro školy, ale samozřejmě také pro veřejnost, která je tady v hojném množství zastoupena kočárky a to, co tady můžeme vidět, jsou všechny složky IZS a Armáda České republiky, takže od městské policie přes státní policii nebo Policii České republiky, celní správa, psovodi, přijedou koně, z armády je tady několik složek a nesmím zapomenout na naše dobrovolné hasiče. V rámci doprovodného programu, krom toho, že tady za mnou vidíte ten centrální prostor, na kterém se dělají a konají ukázky, mohou děti vidět ukázky sebeobrany, ukázky práce s koňmi, práce se psy, budou moci vidět a budou si hlavně moci prakticky vyzkoušet jízdu na člunu vodní záchranné služby," řekla Jitka Kolářová (ANO), místostarostka, MČ Praha 15.

Jako vrcholnou akcí Dnů Prahy 15 by se dal nazvat Den pro Patnáctku, který se konal v sobotu 16. září v areálu SK Horní Měcholupy. Nechyběly tu výtvarné dílničky, malování na obličej, skákací hrad či vystoupení občanky Prahy 15 zpěvačky Magdy Malé. A zlatým hřebem a zakončením večera bylo vystoupení zpěváka Petra Koláře.

"Musím říci, že tady nejsem poprvé, organizace tady na Praze 15 je vždy dobrá, mě to tady baví, před chvilkou jsem byl u těch baráčníků a to je dobrá parta, drží při sobě a dnes vyšlo i počasí. Někdy jsem tady byl, kdy pršelo a stejně tady byli lidé, ale je to tady dobré, je tady dobrá atmosféra, takže se těším. Budeme hrát to, co za hodinu stihneme, budou tam všechny největší hity, takže si myslím, že si lidé přijdou na své," řekl Petr Kolář, zpěvák.

Kromě mraky účastníků si tu na své přišel i sám starosta Patnáctky Michal Fischer.

"Já si myslím, že jako zakončení léta, když máme příští týden už podzim, tak je to nádherná akce, které se zúčastnilo hrozně moc lidí, myslím si, že to má smysl, že se lidé baví a ještě chvilku určitě bavit budou. Mám z toho velkou radost," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15), starosta, MČ Prahy 15.

Poslední z Dnů Prahy 15 byl na míru ušitý těm nejstarším. V úterý 19. září se tu totiž v zahradě domu s pečovatelskou službou v ulici Janovská konal Den pro seniory. Vystoupili zde například kapela Rangers, zpěvačka Heidi Janků či taneční skupina Ruty šuty. 

"Scházejí se tady lidé nejen z domu s pečovatelskou službou, ale tím, že máme i pobytovou službu, tak i příbuzní sem přivedou své klienty z pobytové sociální služby," řekla Monika Válková, ředitelka, Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15.

Dnům Prahy 15 je sice pro letošek odzvoněno, ale není to jistě poslední akce, kterou si pro nás místní radnice přichystala. Proto se vyplatí sledovat stránky Patnáctky, aby vám žádná z aktivit této městské části neutekla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu