• Načítám...
>

V Praze 15 otevřeli novou policejní služebnu

  • 30. ledna 2024,
  • 17:48,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Bezpečnostní situace na Veronském náměstí v městské části Praha 15 už dlouhodobě není příliš dobrá. Často se tam shlukují lidé bez domova, drogově závislí nebo jinak nepřizpůsobiví občané. Patnáctka o těchto problémech ví, řešení ale není jednoduché. Pomoci by mohla nově zřízená služebna strážníků městské policie, kteří by měli dohlédnout na zákon a pořádek na Veronském náměstí a v jeho bezprostředním okolí.

Reklama

Městská část Praha 15 se může pochlubit novou služebnou pro strážníky městské policie. Nachází se na Veronském náměstí, které se potýká s nepřizpůsobivými občany. Právě nová služebna by mohla situaci v místě zklidnit.

"Využili jsme možnosti prostoru, které jsou uvnitř areálu Veronského náměstí, městská policie si je nechala předělat, protože ta spolupráce s nimi byla úžasná. Sice nám to trochu déle trvalo, než jsme vyřešili všechny ty problémy ohledně papírování, smluv a podobně, ale myslím si, že ten slib, který jsme občanům dali, že se pokusíme zajistit větší bezpečí na Veronském náměstí a Horních Měcholupech, se tímto daří," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15) - starosta MČ Praha15.

"Bude tady fungovat osm strážníků, mají k dispozici jedno vozidlo a samozřejmě hlavním úkolem je zabezpečování místní záležitosti veřejného pořádku na Veronském náměstí a v blízkém okolí," řekl Petr Sabol - ředitel obvodního ředitelství MČ Praha 15.

"Tady jsme v takovém centru městské části, nám se to osvědčilo, než být někde na okraji sídlišť, tak být v tom středu dění a je to samozřejmě i o četnosti těch skutků, které tady jsou, podle statistiky je jich tu výrazně více, než v těch okolních ulicích, které jsou tomuto středu vzdáleny," řekl Ludvík Klema - náměstek ředitele MP hl. m. Prahy.

Městská část poskytla policii prostory ve svých objektech za symbolický minimální nájem. Celou rekonstrukci si ale městská policie už financovala sama. Nezbývá než popřát, aby se jim na Veronském náměstí dobře sloužilo a obyvatelé Patnáctky se cítili zase o něco bezpečněji. Ti se pak také na své strážníky budou moci obracet se svými dotazy v rámci úředních hodin vždy v pondělí a ve středu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu