• Načítám...
>

Základní škola Hostivař oslavila svou čtyřicítku

  • 28. června 2024,
  • 9:05,
  • PRAHA 15,
  • Ladislav Jakub

.

Reklama

Čtyřicáté výročí od založení se musí pořádně oslavit. A tak to taky udělali žáci i pedagogové Základní školy Hostivař v Praze 15. Na konci školního roku se zároveň rozloučili s deváťáky, kteří školu opouštějí a přivítali tu své budoucí prvňáky. Škola se za 4 desetiletí hodně změnila. 

"Areál máme krásný, samozřejmě technické vybavení, počítače, učebny, tohle vše se samozřejmě zlepšuje a jdeme s dobou," řekla Blanka Chuchlerová, ředitelka ZŠ Hostivař.

"Vypadá to, že nám školy stárnou, ale ony nestárnou, protože jsou neustále plné mladých lidí a s novými mladými členkami, to znamená, že tím se udržují stále v dobré kondici a dobrém stavu a jsem za to vděčný. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli za těch 40 let na chodu tohoto školského zařízení. Když si vzpomenu na paní ředitelku Fučíkovou," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15), starosta MČ Praha 15.

Čtyřicetiny hostivařské základky se slavily celý rok a před letními prázdninami se uskutečnilo velké finále oslav. V programu ve venkovním areálu byla hudba i tanec. Zúčastnili se všichni, žáci, učitelé a nebo dokonce vystupovali žáci i s učiteli. A jak čas běží, někteří ze školy odcházejí a tak došlo i na slzy. 

"Slzy štěstí, ty jsou vždy, měli jste možnost vidět, že tady krásně spolupracují žáci s učiteli, protože před chvilkou tady proběhlo vystoupení, kde jedna z žákyň deváté třídy vystupovala přímo s paní učitelkou," řekla Jitka Kolářová (ANO), místostarostka MČ Praha 15.

anketa

"Jak se vám bude stýskat po kolektivu?"

"Bude to těžké, než si odvyknu, ale nebude to tak hrozné, potkáme nové lidi," řekla žákyně 9. třídy.

"Jak se vám líbilo tady na škole?"

"Líbilo se mi a budu na to hezky vzpomínat, protože to bylo fajn, i učitelé, takže to bylo krásné, krásných 9 let," řekla žákyně 9. třídy.

"Byly slzy?"

"Slzy zatím ještě ne, protože mi to ještě tak nedochází, ale ten poslední den budou určitě, protože když se dívám na videa a fotky, tak už jsem smutná," řekla žákyně 9. třídy.

"Jak se těšíš na nový kolektiv?"

"Bojím se, jak se začlením, protože tady jsem 9 let byla s lidmi, které znám, už jsem si je oblíbila, takže to bude těžké, ale zase poznám nové lidi," odpověděla žákyně 9. třídy.

Deváťáci sice odcházejí, ale škola už se těší na nové prvňáčky hned po prázdninách. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu