• Načítám...
>

Dny Prahy 15 budou ve znamení 30. výročí jejího vzniku

  • 22. července 2024,
  • 11:06,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 15 slaví 30 let od svého vzniku a vy můžete slavit s ní v rámci Dnů Prahy 15. Program bude vzhledem k významnému jubileu ještě bohatší než v minulých letech. Těšit se můžete na Terénní cyklozávod, dětský den, den s IZS, akce pro seniory, sousedy a také spoustu koncertů, z nichž ten největší vás čeká v neděli 15. září v 19:30 a představí se na něm kapela, která loni oslavila 60 let od svého založení. Schválně, jestli uhodnete, která to je!

Reklama

Letošní Dny Prahy 15 budou opravdu velkolepé, ponesou se totiž v duchu oslav 30 let existence městské části. Začíná se už v sobotu 7. září, kdy budou na programu hned dvě akce.

"Akce Pestrá Hostivař na Kozinově náměstí, kde se sejdeme se sousedy, přijde nám zahrát a zazpívat Magda Malá s Markem Černochem, zahraje nám kapela Crazy Dogs, vystoupí spolky," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Sousedská akce začne v 16 hodin. Tentýž den bude ještě další akce Terénní cyklozávod, který začne ve 14 hodin v ulici za Základní školou Hornoměcholupská. Dny pak pokračují ve čtvrtek 12. září. 

"Kdy máme den pro děti před Švehlovou sokolovnou ve spolupráci se Sokolem Hostivař, tentokrát se děti podívají do pravěku, takže budou soutěžit s věcmi jako házení kostí a podobně," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Další akce budou pokračovat hned v pátek 13. září.

"To je akce v Základní škole Křimická, Den s IZS - integrovaným záchranným systémem, bude od 8 hodin, kde se děti potkají s hasiči, vodními záchranáři, s policií," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Vyvrcholení nastane v neděli 15. září.

"Nejdříve bude den pro spolky na SK Horní Měcholupy od 15 do 17 hodin, kde vystoupí naše spolky a sportovní kluby a představí se u jednotlivých stánků a pro děti tam budou připraveny atrakce," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Od 17:30 v areálu Golf Hostivař vystoupí dívčí kapela The Apples, která představí rockové cover verze. A v 19:30 vystoupí kapela, která na české hudební scéně působí 61 let. Nechte se překvapit, která to bude. A úplně poslední den bude v úterý 17. září a bude určený seniorům.

"Pořádáme letní zahradní slavnost, kdy v zahradě domu s pečovatelskou službou nás čeká pan Petr Rezek, kapela Napořád a od 15 hodin tam bude příjemné posezení s hudbou," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Je opravdu z čeho vybírat, 30 let se zkrátka neslaví každý rok. Tak dorazte, nudit se určitě nebudete. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu