• Načítám...
>

Na dětský den v Letňanech přijela policie s termovizí

  • 2. června 2024,
  • 21:15,
  • PRAHA 18,
  • Ladislav Jakub

.

Reklama

Celý rok se těší děti i jejich rodiče na přelom května a června, kdy se v areálu lesoparku Letňany v Praze 18 koná velkolepá oslava mezinárodního dne dětí. Ani letošek nebyl výjimkou. Dva dny plné zábavy, ale i zajímavostí ze světa vědy a techniky nebo pohled do policejního zákulisí, to vše nabídla radnice tisícům návštěvníků. Počasí zprvu nepřálo, ale nakonec se umoudřilo a celý areál se postupně zaplnil malými i velkými. 

"Vždycky je to dvoudenní akce. V pátek je to v duchu pro dospělé, i když začínáme pohádkou. A sobota patří nejvíc dětem. Největším tahákem hlavního večerního letošního programu je Marta Jandová s kapelou," prozradila místostarostka městské části Praha 18 - Letňany Iveta Lojková. 

A na dětském dni se také představily některé neziskové organizace, jako je Kazimírka nebo Slunečnice, která připravila mnoho soutěží. 

"Máme tady pochopitelně dobročinnou tombolu, ta je tradiční. Máme tady kolo štěstí. A tady za mnou vidíte stanoviště, kde děti běhají a sbírají razítka. Podle počtu bodů jdou pak do stanů, kde dostanou svou výhru," prozradila Iveta Lojková. 

"Si myslím, že do večera bude narváno. Děti vždycky lákají hasiči a úplně nejvíce je láká to, že si to mohou osahat. Že si mohou vlézt do toho hasičského auta, sednout si za ten volant," řekla moderátorka akce Lucie Sinková.

A než se všichni občerstvili klasickými českými i moravskými dobrotami a dobrým alko i nealko pitím, tak své v uvozovkách nádobíčko připravila i policie. Ta byla dalším velkým lákadlem. Nechyběla takzvaná pražská prevence, kriminalisté s otisky prstů, takzvaní dopraváci z dopravního inspektorátu se služebním vozem, oddělení hlídkové služby se zbraněmi nebo policie cizinecká.  

Součástí dětského dne byly i policejní ukázky. Nechyběl tu ani termovizní vůz s termovizí, prostřednictvím kterého lze na hranicích sledovat pohyb migrantů. 

Ukázali se tu i služební koně a v další ukázce pak služební psi i se zadržením pachatele. 

"Z mého pohledu bych řekla, že ten zájem ze strany veřejnosti je velký. Protože vidět pod pokličku policejní práce není úplně běžná věc," řekla ředitelka Obvodního ředitelství Policie České republiky Praha III Josefa Jelínková. 

Komu snad po tom všem bylo horko, zchladit se mohl třeba během takové ledové - takzvané cryo show. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu