• Načítám...
>

V Riegrových sadech odstartovalo Hudební léto

  • 14. července 2022,
  • 9:08,
  • PRAHA 2,
  • Ondřej Švec

V městské části Praha 2 už osmým rokem odstartoval koncertní cyklus s názvem Hudební léto v parcích Prahy 2. Jako první na řade byly Riegrovy sady, kam i přes právě probíhající revitalizaci dorazily desítky lidí, které si mohly užít poslech klasických i modernějších melodií. Šlo o vůbec první akci tohoto typu, následovat budou během léta ještě tři. Více už v naší reportáži!

Reklama

V polovině července odstartovala ve druhé městské části akce s názvem Hudební léto v parcích Prahy 2. Jde už celkem o osmý ročník cyklu koncertů pod širým nebem a i letos se mají návštěvníci na co těšit. 

„Máme zde zavedené dva žánry. Vždy je to takový dvojkoncert, kdy nejprve vystoupí klasická muzika, protože klasika se v parcích hrávala už před staletími. Tím druhým žánrem nebude sice rock, jak to známe z rockových festivalů, ale jazz nebo jiný, podobný a současnější žánr,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 2, Jaroslav Šolc.

Na koncertě rovněž zazněla řada známých muzikálových a filmových melodií, včetně té ze slavného mafiánského filmu Kmotr.

Smyslem akce je přes léto hudebně oživit několik parků na území městské části Prahy 2, ale rovněž zapojit i zdejší muzikanty. 

„My celkově spolupracujeme nejenom s muzikanty hlavně z Prahy 2, ale spolupracujeme i se Základní uměleckou školou Ilji Hurníka ve Slezské a s konzervatoří,“ říká pořadatelka akce Helena Bendová.

Pokud jste náhodou nemohli dorazit do Riegrových sadů, nemusíte zoufat. Podobná příležitost bude do konce léta ještě v Havlíčkových sadech, na Folimance a na Karlově náměstí. Více informací najdete na stránkách městské části Prahy 2. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu