• Načítám...
>

V Riegrových sadech odstartovalo Hudební léto

  • 14. července 2022,
  • 9:08,
  • PRAHA 2,
  • Ondřej Švec

V městské části Praha 2 už osmým rokem odstartoval koncertní cyklus s názvem Hudební léto v parcích Prahy 2. Jako první na řade byly Riegrovy sady, kam i přes právě probíhající revitalizaci dorazily desítky lidí, které si mohly užít poslech klasických i modernějších melodií. Šlo o vůbec první akci tohoto typu, následovat budou během léta ještě tři. Více už v naší reportáži!

Reklama

V polovině července odstartovala ve druhé městské části akce s názvem Hudební léto v parcích Prahy 2. Jde už celkem o osmý ročník cyklu koncertů pod širým nebem a i letos se mají návštěvníci na co těšit. 

„Máme zde zavedené dva žánry. Vždy je to takový dvojkoncert, kdy nejprve vystoupí klasická muzika, protože klasika se v parcích hrávala už před staletími. Tím druhým žánrem nebude sice rock, jak to známe z rockových festivalů, ale jazz nebo jiný, podobný a současnější žánr,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 2, Jaroslav Šolc.

Na koncertě rovněž zazněla řada známých muzikálových a filmových melodií, včetně té ze slavného mafiánského filmu Kmotr.

Smyslem akce je přes léto hudebně oživit několik parků na území městské části Prahy 2, ale rovněž zapojit i zdejší muzikanty. 

„My celkově spolupracujeme nejenom s muzikanty hlavně z Prahy 2, ale spolupracujeme i se Základní uměleckou školou Ilji Hurníka ve Slezské a s konzervatoří,“ říká pořadatelka akce Helena Bendová.

Pokud jste náhodou nemohli dorazit do Riegrových sadů, nemusíte zoufat. Podobná příležitost bude do konce léta ještě v Havlíčkových sadech, na Folimance a na Karlově náměstí. Více informací najdete na stránkách městské části Prahy 2. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu