• Načítám...
>

Náměstí Míru v Praze 2 ovládl Psí den

  • 13. září 2023,
  • 21:51,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Praha 2 uspořádala tradiční odpoledne věnované nejlepšímu příteli člověka. Akce Psí den na náměstí Míru přilákala davy návštěvníků a i letos jim nabídla bohatý program.

Reklama

Náměstí Míru v Praze 2 se druhou zářijovou středu jen hemžil pejskaři i jejich čtyřnohými parťáky. Konal se tady totiž už 7. ročník Psího dne.

,,My ho děláme rádi, je to součást života na Praze 2 a snažíme se jak těm pejskům, tak jejich páníčkům udělat co nejlepší podmínky k tomu, aby se jim život na Dvojce líbil," řekl starosta MČ Praha 2, Jan Korseska (ODS).

,,Pejskaři se tady mohou sejít, můžou se tady i něco dovědět, naučit, můžou tady vyzkoušet třeba i nějaké psí agility, aktivity. Je to zkrátka takový event pro všechny naše dvojkové pejskaře, kterých máme mnoho," řekla Lucie Pechová (ODS), místostarostka, MÚ Praha 2.

Konkrétně téměř 1900 a městská část Praha 2 se tak řadí na 3. místo v počtu registrovaných psů v celé metropoli. Místní vedení tak pro své čtyřnohé spoluobyvatele plánuje řadu novinek. Mezi nimi třeba i nové výcvikové hřiště. 

,,Připravujeme agility hřiště v budoucnu, to už se projektuje, bude patrně někde kolem Perucké stráně. Jestli se nám to letos podaří vyprojektovat, tak příští rok by mohlo být hotové," upřesnil starosta Prahy 2.

Řadu plánovaných novinek a změn pak radnice konzultuje přímo se zdejšími pejskaři. Přímo na Psím dnu se tak návštěvníci mohli zúčastnit ankety.

,,Kde se můžou všichni naši pejskaři vyjádřit, zda preferují sběr psích exkrementů právě těmi stávajícími papírovými sáčky nebo zda by preferovali ty igelitové, o kterých uvažujeme do budoucna tak, že by měly být právě zrecyklovatelné, tedy už z recyklovatelného materiálu a rozložitelné," popsala místostarostka Pechová.

Samotná akce na náměstí Míru pak i letos nabídla více než desítku stánků. Návštěvníci, ale samozřejmě především jejich čtyřnozí miláčci, tady mohli najít třeba ideální pelíšek, specializované pochoutky, kvalitní krmení, hračky a nebo se mohli zúčastnit i několika soutěží.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu