• Načítám...
>

Občané Dvojky se mohou letos těšit na ROK HUDBY

  • 31. ledna 2024,
  • 14:22,
  • PRAHA 2,
  • Veronika Kuželková

Praha 2 je městskou částí s bohatým kulturním a společenským životem i s úctyhodným kulturně historickým dědictvím. Proto i nadále bude podporovat a rozvíjet aktivity obohacující život svých obyvatel. Jaké akce obyvatele z Dvojky čekají se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

Městská část Praha 2 zorganizovala další z řady koncertů na Bastionu novoměstských hradeb. Vystoupení různých umělců nejen z Dvojky zde mají už svoji dvanáctiletou tradici a konají se každý měsíc. To ale není jediná akce, kterou si Dvojka pro své občany připravila.

"Tak pokud jde o komorní vážnou muziku, tak to už jsme zahájili letošní cyklus, také dvanáctý ročník v Gröbeho vile, ten cyklus má název Tóny Vinohrad. A jinak v průběhu roku tam té muziky ještě bude spousta. Jednak máme už desátý ročník Hudebního léta v parcích, na čtyřech koncertech v různých parcích se představí vždycky takový dvojkoncert, zajímavá tělesa a samozřejmě připravujeme muziku i na zimní období, ale chtěl bych zmínit i něco, co se také týká muziky a bude to v nejbližší budoucnosti. My si připomínáme různá zajímavá výročí i osobností Prahy 2 a 15. února to bude 100 let od narození Jiřího Šlitra. Kromě takových těch nejen kulturních, ale i společenských, jako jsou velikonoční trhy a podobně, tak my máme takovou zvláštnost, kterou mohu nabídnout každému i pro špatné počasí, kdo bude chtít zůstat doma, to je Encyklopedie Prahy 2, kde máme nyní spoustu zajímavých informací, ale i hry a kvízy a každý si může zahrát a vyzkoušet, co by se o Praze 2 mohl dozvědět a nebo co už ví. A až bude lepší počasí, tak je pozveme na další ročník Putování Prahou 2, což je taková sada venkovních her," řekl Jaroslav Šolc (ODS), radní MČ Praha 2.

Ústředním tématem pro rok 2024 bude na Dvojce celorepublikový Rok hudby, a to jak produkcí aktivit navazujících na bohaté portfolio Dvojkových osobností z hudební branže, tak propojením se strategickým partnerem pořádající festival United Islands of Prague a Nerudný fest produkující akce s velkým potenciálem jako například Mladí ladí jazz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu