• Načítám...
>

V Riegrových sadech zahájili Hudební léto 2024

  • 11. července 2024,
  • 16:53,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

V Riegrových sadech zahájila městská část Praha 2 další ročník akce Hudební léto. Během prvního koncertu už tradičního hudebního cyklu zazněl mix lehkého popíku, ale třeba i swing. I tentokrát bylo hlavním cílem pobavit obyvatele Prahy, ale především představit parky druhé městské části.

Reklama

Takhle se v první třetině července rozezněly pražské Riegrovy sady. I letos tady totiž odstartoval minifestival Prahy 2 s názvem Hudební léto. Akci pořádá radnice každoročně a jejím cílem je představit obyvatelům zdejší parky zase trochu jinak.

,,Hudební léto, to je takový malý letní hudební festival, který se pořádá v parcích Prahy 2. Navazujeme tak na tradici, kterou jsme založili už před deseti lety a je to takový mix všech žánrů, takže každý si přijde na své," vysvětloval radní městské části Praha 2 Jaroslav Šolc (ODS).

Letošní zahajovací koncert ale na začátku zkropil déšť a vyskytly se i slabé bouřky a vítr. Návštěvníky to ale neodradilo a atmosféra zůstala i tak ve znamení prázdninové pohody.

,,Určitě nejsem poprvé, chodím pravidelně a mám to ráda," řekla paní Milada - pravidelná návštěvnice koncertů Hudebního léta.

,,Co vás na tom láká?"

,,Právě to, že je to pokaždé něco jiného, první půlka je jiná, druhá půlka je jiná a počasí nevadí, ono se to nějak vstřebá," řekla paní Milada - pravidelná návštěvnice koncertů Hudebního léta.

Na koncertě pak zazněla řada známých i filmových melodií a nechyběla ani swingová muzika.

,,Dneska tady zazní písničky v podání kapely The Brownies a potom vokální trio s rytmikou Prime Time Voice zazpívá písně převážně swingové éry, ale i jiné," dodal radní Šolc.

V průběhu festivalu se pak návštěvníci mohou těšit například také na fusion, funky, pop a zaznít by měla i klasika.

,,A vždycky to je dvojice koncertů, každý je trošku jiný žánr, mix všech žánrů v rámci celého festivalu, nemá to nějaké striktní pravidlo, že támhle by se hrál nějaký typ muziky a jinde zase jiný," vysvětloval Šolc.

Všechny čtyři koncerty v rámci Hudebního léta jsou pro návštěvníky zdarma. Ten druhý se bude konat už 24. července v Havlíčkových sadech, následovat pak bude další 7. srpna na Folimance a závěrečné vystoupení proběhne 21. srpna v parku na Karlově náměstí. Komu se přeci jen nepoštěstí volný termín, nemusí zoufat, koncerty na Dvojce se konají i jindy a jinde.

,,I přes léto pokračuje cyklus Hudba na hradbách na Bastionu nad údolím Folimanky, tam se hraje převážně jazz a kdo by chtěl třeba divadlo, tak jsme podpořili projekt, který se koná už poněkolikáté v Havlíčkových sadech v Grottě. Tam je divadlo MA, které tam má sérii představení," lákal na akce radní Šolc.

Kdo si ale potrpí spíše na výtvarná umění, zajít může třeba do Čiklovy ulice v Nuslích na probíhající výstavu Umělecké zahrady.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu