• Načítám...
>

Dvojka srdcem stále pomáhá potřebným

  • 16. července 2024,
  • 11:48,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Nadační fond Prahy 2 Dvojka srdcem pomáhá potřebným už víc než šest let. Za tu dobu organizace pomohla více než 220 lidem a celkově přispěl částkou přes 1,5 milionu korun. Městská část touto cestou pomáhá seniorům, zdravotně či sociálně handicapovaným osobám, samoživitelům a zkrátka všem, kteří to potřebují. Před prázdninami přišla nadace s nabídkou příspěvků na letní tábory a nyní s blížícím se začátkem nového školního roku přichází s další výzvou.

Reklama

Nadační fond Dvojka srdcem pomáhá obyvatelům Prahy 2 už více než 6 let. Založen byl 12. prosince 2017 a od začátku je jeho cílem pomáhat těm, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Letos tak například organizace opět finančně podpořila letní dětské tábory.

,,Primárně podporujeme samozřejmě rodiny nízkopříjmovější, rodiče samoživitele nebo lidi s různým hendikepem nebo zkrátka nízkopříjmové rodiny, pro které by třeba úhrada takového tábora mohla být problém," vysvětlovala Lucie Pechová (ODS), místostarostka MČ Praha 2.

V letošním roce tak radnice částkou 36 000 korun podpořila celkem 12 dětí, jejichž rodiny by si jinak letní tábor dovolit nemohly.

,,Ten limit 3000 korun byl stanoven na dítě, nikoli na rodinu, to znamená rodina se dvěma dětmi mohla dosáhnout až na částku 6 000 korun," upřesnila místostarostka.

A protože jsme téměř v polovině letních prázdnin, radnice už pro obyvatele chystá další výzvu. Tou je tradiční takzvané pastelkovné a kroužkovné.

,,V podstatě je to podpora úhrady školních pomůcek a mimoškolních aktivit, protože to září je pro ty rodiče takové hodně náročné, je tam hodně výdajů spojených právě s mimoškolními aktivitami dětí a s výbavou do školy," dodala Pechová.

I tento příspěvek pak bude cílit na nízkopříjmové rodiny nebo například na samoživitele.

,,My automaticky schvalujeme příspěvek všem rodičům, kteří již mají přiznaný takzvaný příspěvek na dítě, tak abychom zbytečně neposuzovali věci, které už jinde dokládali," vysvětlovala Pechová.

Požádat o příspěvek na pastelkovné a kroužkovné ale budou moci i ti, kteří z různých důvodů na příspěvek na dítě nedosáhli. Všichni zájemci se budou moci přihlašovat zhruba od poloviny srpna.

,,Požádat si mohou buďto online vyplněním formuláře na webových stránkách nadačního fondu Dvojka srdcem nebo samozřejmě, pokud je jim to příjemnější, mohou přijít i osobně po domluvě s kolegyní, na kterou je kontakt na webových stránkách," vysvětlovala Pechová.

Za šest let své existence už nadační fond Prahy 2 pomohl více než 220 lidem a celkově přispěl částkou přes 1,5 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu