• Načítám...
>

Seifertův Žižkov zná své vítěze

  • 25. září 2017,
  • 16:28,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

Literární soutěž Seifertův Žižkov zná své vítěze. Celostátní soutěž začínajících spisovatelů a básníků se shledala s velkým úspěchem u veřejnosti. Zapojilo se do ní několik desítek mladých literárních nadějí z celé země.

Reklama

U příležitosti 115. výročí narození Jaroslava Seiferta vyhlásila Praha 3 literární soutěž Seifertův Žižkov. Ta byla určena pro mladé literáty od 10 do 16 let.

"Jsem nesmírně ráda, že tato soutěž vzbudila veliký ohlas. Přihlásilo se 72 autorů," řekla Jaroslava Suková, radní MČ Praha 3.

"Byla tam díla, která byla hodně nadějná, ale většina těch děl samozřejmě byla průměrná. Všechny ty texty měly určitou formální hodnotu a kvalitu. Dalo se to číst a bylo tomu rozumět," řekl Jan Zbořil, předseda poroty.

Oceněné autorky se svěřily, že je úspěch inspiroval a chystají se tvořit i do budoucna.

"Já jsem psala příběh Pohled z okna. Bylo to o klukovi a holčičce - sourozencích, kteří měli autonehodu a ten kluk nemůže chodit a holčička nevidí," řekla Tamara Čopová, vítězka soutěže Seifertův Žižkov.

"Psala jsem dílo o své sestře. Šly jsme parkem a jí se zalíbily květinky - fialky, a tak jsem jí je na narozeniny natrhala," řekla Klára Kovářová, 2. místo v soutěži Seifertův Žižkov.

"Psala jsem úvahové dílo, kde jsem splétala dohromady Seifertovu báseň a mé vlastní myšlenky," řekla Barbora Škampová, 3. místo soutěže Seifertův Žižkov.

Díky úspěchu soutěže se radní pro školství MČ Praha 3 Jaroslava Suková rozhodla vyhlásit hned druhý ročník soutěže.

"Doopravdy to mělo veliký ohlas. Proto jsem vyhlásila i druhý ročník," řekla Jaroslava Suková.

Druhého ročníku soutěže Seifertův Žižkov se mohou účastnit žáci a studenti od 12 do 17 let. Čas poslat svá díla mají až do konce dubna příštího roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu