• Načítám...
>

Den domácích mazlíčků se slavil na Parukářce

  • 8. října 2017,
  • 16:18,
  • PRAHA 3,
  • Blanka Holoubková

Máte nějakého domácího mazlíčka? Pokud ano, možná jste s ním o víkendu slavili Den domácích mazlíčků. Slavilo se na Parukářce. Jaká netradiční zvířátka tu byla k vidění? A proč je Den domácích mazlíčků spjat se svatým Františkem?

Reklama

Patronem zvířat je sv. František. Proto na jeho svátek připadá Světový den zvířat a pořádají se Dny domácích mazlíčků.

"Já jsem moc ráda, že se den vydařil a je slunečný. To je vždy odraz té návštěvnosti," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3.

K vidění tu byla jak klasická domácí zvířátka, jako jsou psi a kočky, tak i králíci a jejich skoky přes překážky nebo exotičtější zvířátka, plazi a dravci. Na programu byla i ukázka koní Městské policie. Svou psí holčičku si s sebou vzala i paní starostka a ta si tu hned našla psí kamarádku.

"Je to japanchi a jmenuje se Hanako, to je v japonštině kytička. Je jí už 10 let. Bohužel špatně vidí, proto jí nosím," řekla Vladislava Hujová.

"Je to Kájinka a je to plemeno belgického grifonka. Je hrozně přizpůsobivá, šikovná, chodíme na agility show," řekla Jaroslava Suková, radní MČ Praha 3.

Cílem akce je také informovat o chovu mazlíčků. A to nejen děti, ale i rodiče.

"Je tu několik stánků, kde chovatelé poučí případné zájemce o to, které zvířátko co vyžaduje a jaký je to závazek do budoucna," řekla Vladislava Hujová.

Pokud se bojíte exotických zvířat, ale zároveň byste rádi chovali nějaké netradiční, můžete si pořídit prasátko. S paní Helenou sdílí byt jedno stotřicetikilové.

"Venčí se jako pes 2-3krát denně, když je malinké, tak chodí na kočkolit. My máme klub, kde jsou speciálně vyvinuty granule pro tyto mini prasata," řekla Helena, chovatelka domácího prasátka.

Ač jsou prasátka čistotná a učenlivá, dorůstají často větších rozměrů, než jaké slibují někteří chovatelé. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu