• Načítám...
>

Na Vítkově proběhlo křížovkářské klání

  • 13. října 2017,
  • 9:28,
  • PRAHA 3,
  • Blanka Holoubková

Dvě městské části se utkaly v křížovkářském klání. Ve finále ani není důležité, která zvítězila, ale to, že se při luštění křížovek členové Křížovkářské ligy dobře baví - a to i při sledování doprovodného programu, který byl připraven. Dále trénují mysl, soutěží a stále se rozvíjejí.

Reklama

Speciální křížovkářské klání mezi Prahou 3 a Prahou 8 se odehrálo v prostorách kavárny na Vítkově.

"Křížovkářská liga byla založena na Praze 8, kde společně s kolegou starostou Petrusem z Prahy 8 jsme se bavili, jak vylepšit ten seniorský život na těch svých městských částech a on mi řekl o tomto projektu, který u nich běží. Já jsem si řekl, že to je skvělý nápad a mělo by to probíhat i na Praze 3," řekl Ivan Holeček, místostarosta MČ Praha 3.

Křížovkářů v Praze 8 je evidováno přes 300. V Praze 3 zatím kolem dvou stovek.

"Naši senioři se do toho zapojili s velkou vervou, jsou natěšeni na další kola. Měli jsme možnost při předávání cen v minulém kole zjistit, že některé křížovky jsou tak lehké, že by chtěli, abychom přidali na obtížnosti," řekl David Gregor, místostarosta MČ Praha 3.

Křížovkářská liga má několik kol, která probíhají pro obě městské části separátně. Na konci kol zimního a letního období probíhá vyhlášení hlavních vítězů, kteří získají ceny. Většina z křížovkářů se luštění věnuje už spoustu let. K čemu je luštění křížovek dobré?

anketa

Křížovkářská liga je určena pro občany starší 60 let, kteří se do ligy řádně zaregistrují. Ti mají následně každý týden možnost luštit novou křížovku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu