• Načítám...
>

V Praze 3 se konal koncert na schodech

  • 8. listopadu 2017,
  • 18:08,
  • PRAHA 3,
  • Lucie Sinková

Koncert na schodech je tradicí, která nesmazatelně patří k Vyšší odborné škole uměleckoprůmyslové a Střední uměleckoprůmyslové škole v Praze 3. Pravidelně na něm účinkují studenti Pražské konzervatoře, ale i známí umělci jako je Jaroslav Hutka nebo Jaroslav Svěcený.

Reklama

Právě takto začal 53. koncert na schodech na VOŠ uměleckoprůmyslové a Střední uměleckoprůmyslové škole v Praze 3. Vůbec první akce tohoto typu se konala v prosinci 2012 a vystoupil na ní tehdy Jaroslav Hutka, který kdysi na škole studoval.

"Míval ten zvyk, že se tady posadil na ty schody s kytarou a hrál. Za chvíli kolem něj sedělo spoustu studentů a dokonce i někteří učitelé," řekl Pavel Kovářík, ředitel VOŠUP a SUPŠ Praha.

Vedení školy to inspirovalo natolik, že koncerty na schodech se staly pravidelnou záležitostí. Umělci se tu scházejí jednou měsíčně.

"Pokaždé je to něco jiného. Spolupracujeme s Pražskou konzervatoří, s několika lidovými školami umění a spoustou dalších umělců," řekl Pavel Kovářík.

"Dnes nás čeká vystoupení studentů Pražské konzervatoře s programem Obrázky z divadla," řekl Milan Martiník, zástupce ředitele VOŠUP a SUPŠ Praha.

"Těšit se můžete na různé skladby, ať už je to Šeherezáda nebo Hamlet. Nebudou tady malé role, půjde jen o role velké," řekl Ladislav Horák, zástupce ředitele Pražské konzervatoře.

Pražská konzervatoř vždy doporučí výborné herce a zpěváky. Tato spolupráce s uměleckoprůmyslovou školou trvá už několik let.

"Každý měsíc přivádíme nějaké oddělení. My máme žáků hodně, protože na pražské konzervatoři studuje 600 studentů," řekl Ladislav Horák.

Koncerty na schodech si také oblíbil významný český houslista Jaroslav Svěcený.

"Byl tady celkem asi třikrát a líbila se mu naše akustika," řekl Pavel Kovářík.

Do konce roku škola chystá ještě dvě vystoupení. Jedno z nich bude adventní. 21. prosince zahraje na schodech Barokní orchestr Pražské konzervatoře. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu