• Načítám...
>

Obyvatelé Jarova nechtějí dům sociálních služeb

  • 9. listopadu 2017,
  • 21:10,
  • PRAHA 3,
  • Jana Schillerová

Už druhá diskuze Prahy 3 s občany Jarova proběhla na téma výstavby domu sociálních služeb. Ta první se moc nesetkala s podporou místních, kteří stavbu objektu pro seniory na svém území nechtějí. Radnice Prahy 3 se snažila představit architektonický projekt, který bral v potaz jejich první připomínky a nápady.

Reklama

Na Jarově bude stát nový Dům sociálních služeb. Na místě bývalých jeslí bude sloužit hlavně seniorům z Prahy 3 vyžadujícím celodenní sociálně zdravotní péči. Podle radnice Prahy 3 je to jedna z nejdůležitějších investic, kterou by MČ měla v nejbližší době udělat.

"Stavíme školky, školy ale bohužel se trošku zanedbávala ta péče o seniory," řekl Ivan Holeček, místostarosta MČ Praha 3.

"My na městské části provozujeme obdobné domy dva o kapacitě 89 lůžek. Teď máme cca 80 čekatelů, proto jsme vyhodnotili, že toto území, které je ve vlastnictví MČ, je vhodné pro tento dům," řekl David Gregor, místostarosta MČ Praha 3.

Dům sociálních služeb bude mít kapacitu 128 lůžek, sloužit bude pro pacienty s Alzheimerovou nemocí, a to 24 hodin denně. Jenže s umístěním domu sociálních služeb v lokalitě Jarova nesouhlasí místní občané. Radnice už podruhé uspořádala společnou diskuzi k architektonickému návrhu. Místní ale nesouhlasí už jen s myšlenkou, že by objekt stál na plánovaném místě.

"Je tam škola, je to tam moc husté, nastavily se tam ty nástavby na hodně domů kolem, takže je tam hodně aut. Nepřeji si, aby se tam něco stavělo. Myslím si, že těch lidí je více, kteří si to nepřejí," řekl Miroslav Bosák, místní občan.

"Jak se obecně říká: "Všichni chtějí mít ve městě hřiště, ale nikdo ho nechce mít za plotem." Stejnou situaci máme tady. Chápu lidi, kteří bydlí v bezprostředním okolí, že nechtějí žádnou výstavbu, že jsou zvyklí na svůj klid, ale toto území bylo vždy určeno k veřejné vybavenosti," řekl Ivan Holeček.

První plány na přestavbu tohoto objektu byly podle radnice už od roku 1996 a všichni, kteří si tu pořizovali byty, mohli nahlédnout do katastru nemovitostí. Stavba nového domu pro seniory by neměla překročit 200 mil. korun. Když vše dobře půjde, začít se stavbou by se mohlo už za necelé 3 roky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu