• Načítám...
>

Praha 3 oslavila svatého Martina velkolepě

  • 13. listopadu 2017,
  • 15:05,
  • PRAHA 3,
  • Tomáš Mladějovský

Tradiční svátek mladého vína se oslavoval na náměstí Jiřího z Poděbrad. Praha 3 tak zvesela uctila Svatého Martina koštováním lahodného moku, ale i zakousnutím propečené husičky. Na děti tu čekal bohatý doprovodný program.

Reklama

Postava sv. Martina se slavila také na náměstí Jiřího z Poděbrad. Jak jinak, než pěknou hudbou, dobrým vínem a propečenou husičkou.

"Já jsem velice ráda, že již 7. ročník Svatomartinských slavností se takto vydařil. Vděčíme tomu především počasí. Letos jsme nechali napéct téměř 2000 porcí husy z českého chovu," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3.

O přípravu husích pochoutek se rozdělily kuchařky základních škol MČ Praha 3.

"Jsou zde vínečka především z Moravy, takže si každý určitě vybere," řekla Vladislava Hujová.

Svatý Martin je oslavován jako světec. Je také patronem chudých. Jeho odkazem pro dnešní dobu by tedy měla být především laskavost a zájem o osudy druhých lidí.

"On byl štědrý, udělal dobrý skutek a pak se mu ve snu zjevil Kristus. Možná to, že dobrota je něčím, co otevírá smysly naší duše, abychom neviděli jen lidi kolem sebe, ale také Boha," řekl Jan Houkal, farář Římskokatolické farnosti u kostela Nejsvětějšího Srdce Páně.

"Je to příjemné, přeje počasí, akorát jsou dlouhé fronty na víno. Historicky to znám a beru to jako folkloristickou záležitost, protože abych věřil na nějaké trhání plášťů, na to už jsem prostě starý," " řekl Otakar Hamerník, návštěvník oslav.

Na sv. Martina se na náměstí Jiřího z Poděbrad nejen hodovalo a pilo, ale také tančilo. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu