• Načítám...
>

Na akci Fresh senior vznikal barevný vesmír

  • 28. listopadu 2017,
  • 20:54,
  • PRAHA 3,
  • Tomáš Mladějovský

Projekt Fresh senior je mezi důchodci MČ Praha 3 velmi oblíben. Jejich prozatím poslední akcí letošního bohatého programu byla tvůrčí výtvarná dílna, kde pod vedením akademické malířky Milady Gabrielové vytvářeli svůj barevný vesmír.

Reklama

Zatím poslední akcí v rámci kulturně společenského projektu Fresh senior bylo výtvarné ztvárnění nekonečného vesmíru. Barevné kosmické prostory tak zaplnily část KC Vozovna.

"Ti senioři si mnohdy s sebou berou vnoučata, tak spolu tou fantazií rozvíjejí různé kreativní obrázky, malovánky, ale zároveň i 3D scénáře, které tam jsou potom vystavené a chodí se na to společně s rodinami podívat. My jsme postupně museli vytvořit i rezervační systém na samotná místa a účasti na těch jednotlivých akcích," řekl Alexander Bellu, místostarosta MČ Praha 3.

Výtvarné pojetí vesmíru umožňuje vyjádřit se naprosto uvolněně, originálně a s velkou mírou fantazie.

"Myslím si, že je to vytrhne ze všeho možného a že se u toho pobaví. Navíc už se mezi sebou trochu znají, takže si popovídají a zasmějeme se. Občas probíráme i nějaké politické téma," řekla Milada Gabrielová, malířka, lektorka výtvarného kurzu.

Zájem o akce v rámci třetího ročníku projektu Fresh senior je mezi důchodci opravdu veliký.

"Pro nás seniory je to zaprvé zábava a pak jsou tady i poučné přednášky, případně nějaké zábavné představení a tyto tvůrčí dílny jsou jednou za měsíc a moc nás to baví," řekla Hana Jiroušková, stálá návštěvnice akcí Fresh senior.

Senioři vytvářeli barevné palety kosmu a sluneční soustavy se vší vážností a nadšením. Zkrátka platí, že umění kvete v každém věku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu