• Načítám...
>

Praha 3 otevřela Komunitní centrum Žižkov

  • 29. listopadu 2017,
  • 23:32,
  • PRAHA 3,
  • Blanka Holoubková

Reklama

Od září r. 2017 funguje v MČ Praha 3 nové Komunitní centrum Žižkov. Nyní, když se organizace v centru zabydlela, bylo slavnostně otevřeno.

"Komunitní centrum se zaměřuje na sbližování mladé a starší generace. Chceme tyto generace propojit a předávat jim informace. Jak mladí, z řad techniky, tak starší, z řad různých rukodělných dovedností a podobně," řekl David Gregor, místostarosta MČ Praha 3. 

"Projekt Komunitního centra na pražském Žižkově byl financován 6 miliony korun z evropských fondů. Já jsem za to velmi ráda, protože ty evropské fondy jsou určeny právě na takovéto aktivity, na různé projekty mezigenerační solidarity a celkově na setkávání sousedů a lidí v dané komunitě. Takže jsem ráda, že se to tady podaří," řekla Irena Ropková, radní hl. m. Prahy. 

Cílovou skupinou Komunitního centra jsou rodiny s dětmi a mládež v nepříznivé sociální situaci včetně rodin s jedním rodičem a také senioři a příslušníci etnických menšin. V centru působí 6 organizací, které se společně s MČ podílejí na jeho fungování. 

"Do budoucna doufáme, že se tady budou setkávat jak třeba maminky s dětmi, tak i senioři, a budou tu dělat společné aktivity a hlavně doufáme, že je to bude bavit," řekla Irena Ropková.¨

"Nyní se pohybujeme na čísle 20 až 30 klientů denně a to číslo se zvyšuje. Chceme se samozřejmě dostat na vyšší čísla, v což věříme," řekl David Gregor. 

Budova nově otevřeného centra Žižkov je na adrese Koněvova 65.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu