• Načítám...
>

Hostem Žižkovských rozhovorů byl Jan Pirk

  • 6. prosince 2017,
  • 14:13,
  • PRAHA 3,
  • Milan Řepka

Galerie Toyen v informačním centru Městské části Praha 3 opět v rámci tzv. Žižkovských rozhovorů uvítala vzácného hosta moderátora Martina Severy. Byl jím proslulý český kardiochirurg profesor Jan Pirk.

Reklama

Od října letošního roku pořádá MČ Praha 3 ve svém informačním centru pravidelné Žižkovské rozhovory, při kterých se veřejnost může setkat s významnou osobností tohoto městského obvodu.

"Tento cyklus je určen pro širokou veřejnost a musím říci, že se shledává s velikou návštěvností. Žižkov a Vinohrady mají to štěstí, že jsou velmi bohaté na osobnosti z kulturní oblasti, z oblasti vědy, školství, vzdělávání, lékařství," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3.

V čase adventu na Žižkovský rozhovor přišel i proslulý český kardiochirurg profesor Jan Pirk. Ten je v podstatě celý život pravým Žižkovákem.

"Máme tu skvělou příležitost přivítat zde v Galerii na náměstí Jiřího z Poděbrad naprosto exkluzivní osobnost. Je to pan profesor Jan Pirk - špičkový lékař, ale především člověk s vysokým morálním kreditem. Proto jsem velice pyšná, že žije na Praze 3," řekla Vladislava Hujová.

"Já jsem bydlel celé mládí v Krkonošské ulici, což je přesně pohraničí mezi Vinohrady a Žižkovem. Chodil jsem do gymnázia na Pražačce, takže jsem měl všechny kamarády ze Žižkova. Od roku 72 bydlím na Žižkově, takže je to hezká řádka let," řekl Jan Pirk, kardiochirurg.

Radnice Prahy 3 celý objekt informačního centra na náměstí Jiřího z Poděbrad zcela zrekonstruovala v únoru letošního roku. Od té doby se tam snaží přilákat veřejnost na atraktivní programovou nabídku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu