• Načítám...
>

Václav Hudeček zářil na adventním koncertě

  • 20. prosince 2017,
  • 13:46,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

Sakrální prostory kostela Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad patřili adventnímu koncertu vážné hudby. Jeho hlavní hvězdou byl houslový virtuóz Václav Hudeček.

Reklama

Kostel Nejsvětějšího srdce Páně byl naplněn k prasknutí. Praha 3 tu totiž pořádala už tradiční adventní koncert.

"Já jsem velice ráda, že před několika lety pan farář Wasserbauer a v současné době pan farář Houkal nám dává tu příležitost, právě v tomto unikátním kostele na náměstí Jiřího z Poděbrad, pořádat tradiční adventní koncert. Letos to bude fenomenální zážitek, protože nám zahraje pan Václav Hudeček," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3.

"Dnešní večer bude převážně z hudby barokních skladatelů, protože hrajeme s vynikajícím orchestrem Musica Lucis Praga a protože tady máme jen smyčce, tak se nabízí i v tomto prostředí, byť to není starý barokní kostel, ale moderní kostel, tak se nabízí barokní muzika. Budeme hrát hudbu Johanna Sebastiana Bacha, Františka Bendy, Antonia Vivaldiho. Ta barokní muzika je tak líbezná a tak slavnostní, že tu vánoční náladu sama navozuje. Je tady zima, takže si vezmu svetr pod sako. Je to samozřejmě kostel, který má akusticky veliký dozvuk, takže pro tu barokní muziku je to ideální, protože skladatelé té doby komponovali pro barokní chrámy," řekl Václav Hudeček, houslista.

Kromě Václava Hudečka diváky potěšil i houslista Miroslav Vilímec nebo flétnistka Markéta Stivínová. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu