• Načítám...
>

Praha 3 má novou mateřskou školu

  • 18. ledna 2018,
  • 11:28,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

V Třebešíně v Praze 3 vznikla nová školka s kapacitou šedesáti dětí. Nyní čeká školka na vybavení nábytkem a doplňky a děti se do ní přestěhují v září.

Reklama

Symbolickým předáním klíče od developera starostce městské části Vladislavě Hujové získala Praha 3 novou školku.

"Developer s námi uzavřel před několika lety smlouvu o výstavbě této školky, nyní nám to předává. Je to tří třídní školka, předává nám ji včetně zahrady, my teď provedeme vybavení mobiliáře a v květnu se budou zapisovat děti do této školky, která bude spadat pod MŠ na Lobkovicově náměstí," řekla Vladislava Hujová.

"Toto bude naše detašované pracoviště. Jsou tady tři třídy, poměrně veliké a hezké, na vybavení jsme se podíleli s paní architektkou. Teď přijde fáze výběrových řízení, ale chtěli bychom, aby do června byla tato školka kompletně zařízená a 1. září aby se otevřela," řekla Hana Sekerová, ředitelka MŠ nám. Jiřího z Lobkovic.

Spolupracovat s developery na výstavbě infrastruktury se chystá Praha 3 i do budoucna.

"Ta spolupráce je výhodná jak pro MČ, ale i pro toho developera, protože my budeme tuto školku provozovat a náklady na jedno dítě z hlediska rodičů jsou významně nižší, než kdyby dítě dávali do soukromé školky," řekla Vladislava Hujová.

Se stavbou školky se počítá i v oblasti nákladového nádraží, kde developeři plánují velký stavební projekt.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu