• Načítám...
>

Prázdniny v Praze 4 jsou ve znamení sportovních aktivit

  • 19. července 2022,
  • 9:55,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Na prázdniny si městská část Praha 4 připravila v rámci dlouhodobého programu "Čtyřka sportuje" několik zajímavých akcí pod hlavičkou "Léto na čtyřce". Pro děti byly připraveny jak vodní aktivity, tak i vyžití v parcích. A právě na sportovní odpoledne v parku Na Jezerce se vydala i naše kamera.

Reklama

"Léto na čtyřce". Tradiční prázdninová akce nechyběla ani letos v červenci. Vedení Prahy 4 si pro své děti připravilo i tentokrát řadu sportovních aktivit.

"Praha 4 nemá jedno místo, kam by se mohli všichni soustředit. Tyto akce obkrouží jednotlivé části čtyřky, takže probíhají akce od Spořilova, přes vodní plochu na Lhotce, kde bylo na koupališti vodní pólo, což je taková specifická aktivita, přes takové ty volnější sporty zde na Jezerce, na Centrální park, kde zakončíme, kde se dostaneme až v září," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Kromě vodního póla si děti mohly vyzkoušet také horolezeckou stěnu, vodní klouzačku a právě tady v parku Na Jezerce sport jménem parkour. 

"Úplně původní je dostat se odněkud někam za pomoci co nejméně energie, ale vzhledem k tomu, jak se to pořád vyvíjí, kam se to dostává, tak je to teď hodně i o akrobacii. Je to víceméně umění pohybu a spojení mnoha dalších sportů dohromady, jako třeba lezení, gymnastika, bojové sporty, někdo do toho třeba může zapojit i tanec, je to víceméně umění pohybu, svoboda pohybu," řekl Jakub Dohnal, zakladatel spol. Artmowing.

Profesionální parkouristé předvedli dechberoucí show, věnovali se ale i všem dětem, které o sport projevily zájem. 

"Učíme je technikám toho parkouru, základním bezpečnostním věcem, tomu, jak se rozcvičit a tak dále," řekl Jakub Dohnal, zakladatel spol. Artmowing.

Létem ale program pro děti na čtyřce nekončí. Městská část chystá různé aktivity i na podzim.

"O podzimní čas jsou veliké akce. Jsou to Kafky 4 Sport, což je taková mega akce, kde většina těch sportů, které na čtyřce jednak získávají dotaci a jednak se tady představují, tam dělá i nábor do svých oddílů a tím začínají svou celoroční činnost. Máme i takové akce spíše pro psí miláčky - PesFest, to bude veliká akce a máme také krásnou a velkou akci na Spořilově, kterou končíme "Léto na čtyřce", kde jsou tradičně ty nafukovací hrady a překážkové dráhy, ty jsou velmi oblíbené. Ty soutěže většinou nejsme schopni ani ukončit, protože se hlásí noví a noví zájemci," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Praha 4 navíc připravuje v parku Na Jezerce velké úpravy.

"Park byl dlouhé roky ve spoluvlastnictví se soukromými vlastníky, dnes se většinu ploch podařilo ošetřit, takže dojde postupně k revitalizaci, ale první částí by měla být nová vodní plocha v parku, protože to zde chybí nejvíce," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Ke stavbě vodního díla, které bude napájeno dešťovou vodou ze střech usedlosti Jezerka, by mělo dojít už letos na podzim. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu