• Načítám...
>

Praha 4 řeší nedostatek parkovacích míst na Spořilově

  • 17. srpna 2022,
  • 13:11,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Který Pražan by alespoň občas nehledal místo na zaparkování. Stejný problém trápí i obyvatele spořilovského sídliště. Tam si alespoň část motoristů může nyní oddychnout, vzniklo tam totiž třicet nových parkovacích míst.

Reklama


Zaparkovat před vlastním domem je pro obyvatele spořilovského sídliště stále větší a větší problém. I proto se radnice Prahy 4 rozhodla vybudovat nová parkovací stání na místech, kde dříve auta stála částečně na veřejné zeleni a zároveň bránila průjezdu ostatním vozidlům. Prvních třicet nových míst již stojí ve Svojšovické ulici. 

"Vybudovali jsme tady 30 pevných parkovacích míst v lokalitě Spořilov, respektive v Sídliště Spořilov II je akutní nedostatek parkovacích míst a to nás motivovalo vybudovat nové parkovací místo. Začalo se projektovat před rokem a půl a stavba začala 17. 5. a teď jsme u jejího konce," řekl Filip Vácha, radní MČ Praha 4. 

V šesti až devíti patrových domech z let 1961 až 1967 bydlí tisíce lidí. Při stavbě se ale nepočítalo s tak masivním rozvojem automobilové dopravy a proto je současný počet parkovacích stání naprosto nedostatečný. Dostavbu nových prostor pro vozidla tak oceňují nejen místní. Mezi nimi i pan Vojtěch, který sem pravidelně jezdí navštěvovat prarodiče. 

"Jezdím sem každý den, vždy tady byl problém zaparkovat a tohle zvětšení parkoviště je rozhodně veliká pomoc pro všechny, kteří tady bydli nebo tady navštěvují své příbuzné," řekl pan Vojtěch - obyvatel.

"Nějakou reakci mám, většina z nich je pochvalná - poměrně výrazně. Je pravda, že menší kritika je, že jsme trošku ubrali trávníku. Druhá věc je, že celá stavba stála jenom dva miliony v současných cenách a popravdě řečeno, budeme se snažit dál na našich sídlištích, kde to bude možné, vybudovávat nová parkovací místa, protože ten nedostatek je na celé Praze 4," řekl Filip Vácha. 

I přes nedostatek parkovacích stání místní obyvatelé dlouhodobě odmítají zavedení zón placeného stání. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu