• Načítám...
>

Praha 4 zajistila pohřeb opuštěným lidem

  • 21. května 2024,
  • 22:27,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Praha 4 zajistila pietní místo pro zemřelé bez pozůstalých. Lidé, kteří nemají rodinu, která by jim zařídila pohřeb, tak díky městské části najdou místo posledního odpočinku na hřbitově v Nuslích.

Reklama

Hrobka na Nuselském hřbitově, která patří Praze 4, se po roce opět otevřela. Za účasti vedení městské části do ní byly uloženy ostatky 58 občanů, kteří zemřeli opuštění a nebyl nikdo, kdo by jim zařídil místo posledního odpočinku.

"Každoročně se zde setkáváme a ukládáme symbolicky urny do hrobky Prahy 4, kde pro tyto lidi, kteří bohužel v poslední fázi svého života neměli nikoho, kdo by se o ně postaral, aby z tohoto světa odcházeli nějak důstojně a s úctou," řekl Radek Lacko (ANO), radní MČ Praha 4.

"Prosíme Boha za zemřelé, je jedno, kdo to byl, jak žil, protože boží milosrdenství přesahuje veškeré lidské omezenosti. Proto je důležité být zdrojem božího milosrdenství," řekl Alberto Giralda Cid, farář.

Městská část tak vystrojila pohřeb lidem, kteří zemřeli na území Prahy 4 a ke kterým se nepřihlásili rodinní příslušníci ani jiní blízcí lidé.

"Pokud to v rámci několika měsíců nezjistíme, tak samozřejmě ten pohřeb uspořádáme, na Praze 4 se to týká 50 - 60 občanů ročně," řekl Radek Lacko (ANO), radní MČ Praha 4.

Jména na hrobce vyražená nejsou. Místo toho je zde umístěný QR kód, který návštěvníky hřbitova na osoby zde pohřbené odkáže.

"Dostanou se na naše webové stránky, kde si mohou přečíst seznam našich občanů Prahy 4, kteří jsou v této hrobce," řekl Radek Lacko (ANO), radní MČ Praha 4.

Kapacita hrobky Prahy 4 vydrží podle radního Radka Lacka ještě asi 3 až 5 let. Městská část pak bude zvažovat koupi další hrobky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu