• Načítám...
>

Čtyřka sportuje s trenéry

  • 17. února 2023,
  • 9:41,
  • PRAHA 4,
  • Veronika Kuželková

Unikátní sportovní projekt Trenéři do škol pokračuje i v novém školním roce. Tentokrát se ho zúčastní všechny základní školy zřizované 4. městskou částí. Výjimkou je Základní škola Jitřní, která má výuku tělesné výchovy rozšířenou dlouhodobě.

Reklama

V rámci 4. městské části se rozhodli žákům tak trochu zpestřit hodiny tělesné výchovy. Rozhodli se totiž zapojit profesionální trenéry. Celá akce, která už druhým rokem slaví úspěch, se koná pod záštitou radnice Prahy 4. 

"Praha 4 dlouhodobě podporuje sport, obzvláště u dětí a poslední období, kdy byly dva roky covidu, tak děti to stagnovaly a nehýbaly se. My jsme cítili, že je potřeba přijít s nějakým projektem, programem, proto jsme přišli s programem Čtyřka sportuje a sportujeme s trenéry," řekl Ondřej Kubín, starosta MČ Praha 4.

"Máme trenéry v prvních třídách, protože si myslíme, že se tam formuje vztah dítěte ke sportu a tím, že vidí ukázku různých sportů, tak se může rozhodnout, kterému sportu se bude věnovat a co ho bude bavit. Jak jste viděli při dnešní hodině, tak děti to opravdu baví," řekla Jaroslava Kolářová, zástupkyně ředitelky ZŠ Kavčí hory.

Pro velký úspěch se letos zapojily všechny základní školy ze 4. městské části, až na jednu. Ta má rozšířenou výuku tělesné výchovy dlouhodobě. 

"Dnes si tady zkouší děti trénovat baseball, což si myslím, že je zrovna sport, který u nás není tak rozšířený, takže jsou z toho děti nadšené, protože si to nikdy nezkoušely zahrát a vidí, že i takto neznámý sport dokážou zvládnout a po nějakých pár trénincích si dokážou hezky zahrát a baví je to," řekl Tomáš Dufek, trenér.

"To znamená, že opravdu kvalifikovaní trenéři, odborní trenéři navštěvují hodiny tělocviku, zpestří dětem hodiny tělocviku. Nabízíme baseball, gymnastiku, fotbal, atletiku a děti to milují," řekl Ondřej Kubín, starosta MČ Praha 4.

"Ze začátku to bylo takové lámání přes koleno trošku, ale postupně, jak jsem sem chodil, tak se zlepšovaly a dnes jsem říkal dětem, že už jsme zařadili těžší verzi toho baseballu a to zvládají také úplně v pohodě, takže po pár trénincích, co jsme dělali, se opravdu zlepšily a baví je to," řekl Tomáš Dufek, trenér.

Na samotnou akci jsou dobré reference nejen od ředitelů samotných škol, ale i od rodičů a samotných dětí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu