• Načítám...
>

Nadaní muzikanti znovu předvedli svůj um

  • 22. června 2021,
  • 11:38,
  • PRAHA 5,
  • Blanka Holoubková

I přes komplikace, způsobené restrikcemi proti šíření nemoci Covid-19, se v roce 2020 přihlásili do soutěže Talent Prahy 5, mladí umělci z mnoha oborů. Odborná porota, v čele s dirigentem Leošem Svárovským, vybrala vítěze jednotlivých kategorií. A ty jsme si mohli poslechnout.

Reklama

Nadaní muzikanti znovu předvedli svůj um, a to za doprovodu Pražské filharmonie. Národní dům na Smíchově přivítal finalisty už 14. ročníku soutěže Talent Prahy 5.
Koncert se konal pod záštitou místostarosty Prahy 5, Lukáše Herolda. Ten stál i u samotného zrodu soutěže.

"Já jsem tak trošku hudebník, a tak jsem chtěl pomoci tady rozvoji vážné hudby na Praze 5, aby se tady pořádaly koncerty vážné hudby, někdy před těmi 14, 15 lety," uvedl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Na radnici se za dobu konání těchto koncertů vystřídalo ve funkci několik starostů. Koncerty se ale konaly pravidelně. Jen ten letošní se oproti předchozím lišil.

"Ten letošní ročník byl několikrát odkládán. Nebo ten závěrečný koncert právě kvůli covidu. My jsme si pořád říkali, že ten koncert vlastně bez diváků, by nebyl to ono," upozornil  Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

"Na tomto koncertě výjimečně vystoupí pouze laureáti této soutěže, protože většinou se ještě zúčastňovaly děti partnerských měst, zahraniční studenti - Maďaři, Němci, Poláci, Slováci, což nyní být nemůže. Tak abychom naplnili to penzum, tak orchestr se mnou zahraje dvě krásné předehry," doplnil Leoš Svárovský, dirigent PKF Prague Philharmonia.

A na co se můžeme těšit příští rok? Kromě tradiční podoby soutěže - bez absence dětí zahraničních partnerů, také na náhradní prostory. Národní dům na Smíchově se totiž bude rekonstruovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu