• Načítám...
>

Velké napětí přinesl poslední říjnový dostih klusáků

  • 31. října 2021,
  • 12:08,
  • PRAHA 5,
  • Marek Tereba

Ani na konci října by se Chuchle Arena Praha neobešla bez klusáckých dostihů. Tentokrát byly pěkně napjaté. Kdo si nakonec odnesl hlavní výhru?

Reklama

Poslední říjnová sobota na chuchelském dostihovém závodišti patřila opět klusákům. Běželo se celkem devět dostihů. Na pečlivě upravenou dráhu vyrazili ti nejlepší čeští klusáci. Vrcholem byla Velká cena primátora hlavního města Prahy. Její vítězství si, jako skoro již tradičně, připsal Zdeněk Škobis na čtyřletém koni Kane Fortuna. Zdeněk má na svém kontě přes 160 výher, i když ne vždy se úplně daří. 

"Myslel jsem si, že nebudu skromný, myslel jsem si, že vyhraji i s tím dvouletým koněm, což se mi bohužel nepovedlo, protože zacválal v cílové rovince. Vyhrál jsem víceméně dvakrát a jsem spokojený," řekl Zdeněk Škobis, žokej. 

"Vy jste skoro jako Karel Gott, ten měl taky spoustu cen a vždy říkal, že to nečekal. Napadlo vás, že vyhrajete?"

"Dnes jsem si fandil, ale upřímně jsem si myslel, že nevyhraji, podle posledního běhání," řekl Zdeněk Škobis.

V každém závodu čekala na soutěžící dráha v celkové délce 2715 metrů. Nechyběl ani závod naší televize. Vítězem se stal kůň francouzského původu, Diable Maya ze stáje Taxon Putim. 

"Lehké to nebylo, protože konkurence byla opravdu veliká, ale jsem strašně rád, že se mi poradilo naladit formu, na tento dostih jsme se opravdu hodně připravovali," řekl Bedřich Novák, žokej. 

Kdo se stane vítězem nebylo do poslední chvíle jasné, v patách měl totiž koně Embargo D Ukraine, který do cíle dorazil jen o půl vteřiny později. V závodě se utkali klusáci pocházející z celé Evropy. Ze Švédska, Nizozemska, Rakouska, Francie, či třeba Německa. A odtud pocházel právě vítěz závodu primátora, valach Kane Fortuna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu