• Načítám...
>

Kinského zahrada ožila koncertem Monkey Business

  • 11. září 2022,
  • 9:55,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Kinského zahrada v Praze 5 ožila koncertem kapely Monkey Business. Smíchovští muzikanti tady zdarma zhruba dvě hodiny bavili přeplněný areál nadšených fanoušků. Akce se uskutečnila jako vyvrcholení oslav stého výročí připojení Smíchova k velké Praze.

Reklama

Takhle to vypadlo ve švech praskajícím areálu Kinského zahrady, kterou ovládla hudební i světelná show smíchovské kapely Monkey Business.

Frontmana kapely Matěje Rupperta jsme v zákulisí zastihli krátce před zvukovou zkouškou. Ke Smíchovu mají on i jeho kapela poměrně blízko. 

,,My jsme název kapely vymysleli v jedné kavárně, která je stále v katastru Prahy 5, ale hlavně máme celoživotně zkušebnu na Smíchově. Měli jsme ji v ulici Elišky Peškové a tam jsme se v podstatě dali dohromady a tam jsme měli první zkoušky. Teď máme v Nádražní ulici zkušebnu," řekl frontman kapely Monkey Business, Matěj Ruppert.

Akci si samozřejmě nemohlo nechat ujít ani vedení radnice páté městské části.

,,Já myslím, že už je to akce tradiční, že se tady setkáváme v září na open air koncertech. Minulý rok tady byl Mig 21, protože jsou ze Smíchova. Tentokrát je to Monkey Business, protože minimálně Matěj Ruppert je Smíchovák, takže hledáme kapely, které jsou tady z Prahy 5," řekl místostarosta městské části Praha 5, Lukáš Herold.

Letos se koncert pod širým nebem konal navíc u příležitosti stého výročí od připojení Smíchova k velké Praze v roce 1922.

,,Protože po 1. Světové válce bylo rozhodnuto nebo jsme měli směřovat jako Praha k evropské metropoli, tak bylo potřeba vybudovat nové ulice, nové silnice, kanalizace, vodovodní řad, osvětlení a podobně. No a samozřejmě bylo lepší to udělat komplexně, ten urbanismus pojmout jako velké město," řekla starostka městské části Praha 5, Renáta Zajíčková.

Ke Smíchovu neodmyslitelně patří pivo a tak už tradičně akci podpořil místní pivovar.

,,V pivovaru víme, že pivo spojuje lidi, proto jsme rádi, že tady dnes můžeme být a přispět k takovému hezkému večeru," doplnila manažerka komunikace Pivovaru Staropramen, Alena Váchová.

V rámci Open Air festivalu zazněly druhý den v Kinského zahradě ještě slavné melodie v podání Pražského filmového orchestru, kde si s hudebníky zahrál i místostarosta Lukáš Herold.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu