• Načítám...
>

Praha 6 představila nové logo

  • 9. října 2022,
  • 23:23,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Praha 6 představila nové logo a vizuální styl. Vsadila přitom na tyrkysovou barvu a nadčasovost. Nové logo vedení radnice představilo v Pivovaru Bubeneč, který pro městskou část u této příležitosti uvařil také lehké šestistupňové pivo.

Reklama

Praha 6 modernizovala vizuální identitu. Vlastní logo představila radnice, jako vůbec první městská část v Praze, už v roce 2005. To už ale současnému vizuálnímu stylu měst neodpovídá.

,,Ono to logo v té době bylo moderní, bylo funkční, ale ukázalo se postupem času a s nástupem moderních technologií komunikačních, že zkrátka a dobře neodpovídá. Když se třeba skenovaly nějaké dokumenty, tak to logo se ukazovalo jako nečitelné nebo když se hodně zmenšovalo třeba v digitálním prostředí, tak taky nebylo schopno reagovat a my jsme potřebovali něco, co bude opravdu funkční," řekl starosta městské části Praha 6, Ondřej Kolář.

Za novým vizuálem loga Prahy 6 stojí studio ReDesign. Při jeho tvorbě designéři vsadili na mentolovou barvu, jednoduchost a nadčasovost. 

,,Při tvorbě loga jsme vycházeli ze znaku městské části Praha 6 - z historického a chtěli jsme vlastně nějakým způsobem protnout tradici a modernitu. Tyrkysová byla z našeho hlediska vnímána jako určitý příklon k přírodě, k čistému prostředí a chtěli jsme vlastně takovou barvu, která má v sobě život," vysvětlil designér loga Petr Krejzek.

Nové logo vedení radnice představilo v Pivovaru Bubeneč, který pro městskou část připravil u této příležitosti také lehký šestistupňový pivní speciál.

,,Je to samozřejmě živé, nepasterované, nefiltrované pivo, ale alkoholově na to, jak je to stupňovitostí slabé pivo, je poměrně silné. My jsme ho prokvasili úplně dosucha a v zásadě devadesát procent chuti tam hraje chmel," uvedl hlavní sládek Pivovaru Bubeneč, Michal Nusko.

Nové pivo Prahy 6, které je k dostání čepované přímo v Pivovaru Bubeneč, oslavuje novou vizuální identitu městské části a připomíná připojení Bubenče k Praze, od něhož letos uplynulo 100 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu