• Načítám...
>

ZŠ Norbertov má nové venkovní hřiště

  • 22. března 2023,
  • 22:03,
  • PRAHA 6,
  • Veronika Kuželková

Základní škola Norbertov nedisponovala až do konce roku 2022 zahradou, která by dětem umožňovala sportovní a volnočasové vyžití. Městské části Praha 6 se podařilo v předchozích letech koupit nevyužívané pozemky sousedící s areálem základní školy, kde ve druhé polovině roku 2022 pak bylo vybudováno nové sportoviště a prostor pro družinu.

Reklama

Středeční dopoledne 22. března se v Základní škole Norbertov neslo v duchu slávy. Otevřelo se tu totiž nové venkovní hřiště, na které škola čekala dlouhých 130 let. Pásku slavnostně přestřihl starosta šesté městské části Jakub Stárek společně s místostarostkou pro gesci školství Marianou Čapkovou, nechyběla ani ředitelka Základní školy Norbertov Karolína Čermáková i další. 

"Když jsme v prosinci kolaudovali, tak jsme doufali, že na den otevření bude už krásné jaro a sejdeme se a bude to taková velká jarní slavnost toho, že se nám po 130 letech podařilo udělat u základní školy na Norbertově hřiště, které bude moci využívat nejen škola, ale i okolní obyvatelé a myslím si, že je to hodno takové slavnosti, protože je za tím spoustu práce, spousta administrativních procedur a dnes to vše vygradovalo do krásné jarní slavnosti a mám velikou radost, že můžeme být všichni u toho," řekla Mariana Čapková, místostarostka MČ Prahy 6 (PRAHA 6 SOBĚ).

"To hřiště je složitě umístěno ve složitém členitém terénu, ale vytvořila se kaskádovitá struktura, která každá má určitý způsob vyžití a můžete tady najít fotbalové hřiště, je tady i prostor pro prolézačky, ale třeba i na to, aby si tady děti nasázely rostlinky do vlastní zahrádky," řekl Jakub Stárek, starosta MČ Prahy 6 (ODS).

"Pro mě je nádherné to, že od začátku jsme se mohli do této výstavby zapojit, i moji kolegové, což byli učitelé tělesné výchovy, ale také vychovatelky školní družiny, protože toto celé sportoviště venkovní, tyto prostory budou sloužit nejen žákům pro výuku tělesné výchovy, ale i pro zájmovou činnost, pro školní družinu, školní klub, takže velké díky je všem," řekla Karolína Čermáková, ředitelka ZŠ Norbertov.

"Byl to můj úplně první výkop, který jsem kdy v životě udělal, většinou výkop ve stavbě znamená, že vezmu lopatku, takže tentokrát to bylo úplně něco jiného. S tím, že jsem byl nervózní, zda trefím míč, ale nakonec se vše povedlo, stejně jako se povedlo toto hřiště," řekl Jakub Stárek, starosta MČ Prahy 6 (ODS).

Městská část Prahy 6 na výstavbu nového hřiště pro Základní školu Norbertov vynaložila přes 20 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu