• Načítám...
>

Praha 6 ocenila Vynikající učitele

  • 24. dubna 2023,
  • 19:48,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Učitelské povolání - to je pořádná řehole. Kromě výuky a péče o žáky se učitelé věnují také celé řadě aktivit, a to i nad rámec jejich pracovních povinností. Přesto se jich stále najde dostatečný počet, které práce baví a naplňuje. Někteří z nich navíc odvádí zvlášť vynikající výsledky ve vzdělávací a výchovné činnosti v každodenní pedagogické praxi. A právě pro ně připravila městská část Praha 6 ocenění Vynikající učitel, které se týkalo osmičky vybraných pedagogů základních a mateřských škol.

Reklama

V nádherných reprezentativních prostorách galerie Villy Pellé v Praze 6 - Bubenči se konal slavnostní podvečer, během kterého si celkem osmička vybraných učitelů převzala významné ocenění Vynikající učitel za jejich mimořádné zásluhy v oblasti výchovy a vzdělávání v základních a mateřských školách. 

„V několika kategoriích oceňujeme na základě nominací z jednotlivých škol učitele. A jsou to pedagogové i nepedagogové, kteří podle ředitelů a kolegů jsou hodni toho ocenění z různých důvodů,“ vysvětluje místostarostka městské části Praha 6, Mariana Čapková (Praha 6 Sobě).

Buďto jsou skvělí hned na začátku své kariéry nebo naopak v rámci celoživotní péče o žáky v rámci školy nějakým způsobem upoutali pozornost svých ředitelů. Tím prvním případem je učitelka češtiny Veronika Kochová ze Základní školy Marjánka, která učí také češtinu pro cizince a mimo svou aprobaci i mediální výchovu.

„První dojmy z toho, když jsem se dozvěděla, že budu oceněná v této kategorii, tak jsem měla neuvěřitelný příval štěstí, protože si moc dobře uvědomuji, jaký je to se začínajícími učiteli kříž a navíc v této sféře. Moc si toho vážím a jsem ráda, že má práce má konečně nějaké výsledky,“ říká oceněná Vynikající učitelka Veronika Kochová ze Základní školy Marjánka. 

Záštitu pod akcí Vynikající učitel převzala nadace The Kellner Family Foundation, díky které se mohla konat v takto krásných prostorách a postarala se i o to, aby učitelé byli po zásluze odměněni. Vedle toho také podporuje vzdělávací projekty.

„Mezi ně například patří i projekt Pomáháme školám k úspěchu, který pomáhá základním školám podporovat oblast čtenářství a pisatelství. Proto si myslíme, že učitelské řemeslo opravdu potřebuje nějakým způsobem podpořit a ukázat, že je velice záslužné,“ uzavírá členka správní rady Nadace The Kellner Family Foundation, Petra Dobešová.

Učitelé, respektive učitelky, si kromě ocenění Vynikající učitel odnesly také finanční odměnu ve výši 12 tisíc korun a medaili městské části Praha 6, květiny a drobné dárky. Tím nejdůležitějším ale stejně nakonec bylo to, že někdo viděl, jak skvěle pracují a že jejich práce má opravdu smysl. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu