• Načítám...
>

V Písecké bráně ocenili nejlepší žáky Prahy 6

  • 3. června 2024,
  • 17:49,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Více než čtyři desítky žáků základních škol Prahy 6 si převzalo ocenění Vynikající žák 2024. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo začátkem června v Písecké bráně, odkud si žáci odnesli nejen ocenění, ale i pamětní listy a další drobné dary.

Reklama

Ocenění pro nejlepší žáky základních škol uděluje vedení Prahy 6 už 25 let. Pro cenu, která nereflektuje pouze dobré studijní známky, si letos do prostor Písecké brány přišly na čtyři desítky dětí.

,,Jedná se o ocenění, které reflektuje, že jsou dobří v oblasti sportu, v oblasti reprezentace školy, v oblasti pomoci ostatním spolužákům a že prostě vytvářejí dobrou náladu na té škole a přinášejí nějakou přidanou hodnotu," řekla Mariana Čapková (Praha 6 Sobě), místostarostka MČ Praha 6.

Nejlepší žáky z Prahy 6 nominovali učitelé a ředitelé jednotlivých základních škol. Celkem jich přišlo 41.

,,Jsou právě vybíráni na základě toho, že se umístili v různých mimoškolních soutěžích, ale zejména bývají vybíráni také proto, že jsou často oporou pro své žáky. Prostě jsou to takoví ti žáci, kteří pomáhají těm ostatním a jsou oblíbení nejen u učitelů, že mají vynikající výsledky, ale právě jsou oblíbení i u těch spolužáků," vysvětloval Josef Vinduška, ředitel MŠ a ZŠ Bílá.

Mezi oceněnými tak byli například sportovní reprezentanti, školní novináři, ale třeba i členové školního parlamentu, jako je i Marie Šátková, žákyně 6. třídy Základní školy Petřiny Sever.

,,Snažíme se naší školu zlepšit různými návrhy a konáme i nějaké akce pro naší školu," řekla oceněná šesťačka Marie Šátková.

,,A co pro tebe to ocenění znamená?"

,,Já jsem ráda, že jsem ho dostala, protože je to takové, že vím, že ta snaha k něčemu je," uvedla žákyně.

,,To je vlastně i takové gró toho ocenění, o kterém budu dneska mluvit, že je dobré oceňovat a je dobré chválit a je dobré říkat těm dětem i těm učitelům, že jsou dobří a že jsme rádi, že je na Praze 6 máme," doplnila Čapková.

Ocenění žáci si převzali pamětní listy a další drobné dárky. Slavnostního okamžiku se zúčastnili také rodiče dětí, ředitelé škol a zástupci radnice Prahy 6. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu