• Načítám...
>

Pražská ZOO investuje miliony do modernizací

  • 24. března 2015,
  • 19:36,
  • PRAHA 7,
  • Redakce

Pražská ZOO investuju několik desítek milionů korun do rekonstrukcí a oprav. Bude se rekonstruovat oblíbená restaurace, kterou v roce 2013 zničily povodně nebo také stavět nová pavilon goril.

Reklama

Pražská letos chystá opět několik novinek. Jednou z nich je například rekonstrukce restaurace, která byla zničena povodněmi.

Ředitel pražské Zoo Miroslav Bobek se k rekonstrukci podrobně vyjádřil. “Pokud jde o restaurace, tak ta výstavba se týká skutečně jen této jedné restaurace. Před nedávnem jsme zrekonstruovali například restauraci Oceán. I když ale Gaston v provozu není, možností občerstvit se, je zde celá řada”.

Restaurace má nyný ke svému původu poměrně hodně daleko. Povodním z roku 2013 odolaly jen nosné zdi a železobetonová stropní deska. Zničeno bylo i veškeré technologické zázemí. Cena za znovuobnovení restaurace se pohybuje v řádech milionů.

“Pokud jde o tuto restauraci a její okolí, tak cena převyšuje 40 milionů korun”.

, upřesnil Miroslav Bobek.

Během rekonstruce pak vznikne nejen nová restaurace, ale i toalety a větší prodejna suvenýrů.

Pražskou Zoo ale čekají i další změny. Mezi takové patří nová expozice exotických ptáků nebo například nový pavilon goril.

Modernizovat se ale bude i ve stávajících pavilonech. například v pavilonu šelem se budou měnit podlahy. Obnovení se dočká i zázemí lanovky. Mimo jiné se bude rozšiřovat i WIFI pokrytí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu