• Načítám...
>

Městská část Praha 7 vybírá nové sídlo radnice

  • 16. listopadu 2015,
  • 15:33,
  • PRAHA 7,
  • Aneta Lednová

Praha 7 zahájila proces výběru nového sídla radnice. Ten se bude řídit výsledkem referenda z roku 2013, které tehdy zorganizoval současný starosta Jan Čižinský. Praha 7 má na výběr ze tří nabídek.

Reklama

Praha 7 už dlouhou dobu řeší, kde od roku 2020 bude sídlit její radnice. Městská část ale nemá vlastní pozemky, kde by mohla budovu postavit. Proto sestavila návrh poptávky na koupi objektu, který by bylo možné upravit pro potřeby úřadu. “V rámci soutěže se nám přihlásilo pět nabídek, tři splnily podmínky,” řekl starosta MČ Praha 7 Jan Čižinský.

Z referenda například vyplývá, že celkové náklady na radnici nesmí přesáhnout částku 500 milionů korun. “Musí být dobrá dopravní dostupnost a radnice musí sídlit v městské části Praha 7,” uvedl Jan Čižinský.

Praha 7 zadala zpracování odborných posudků. “Ty nám mají zjistit, kolik by stálo upravit ty budovy tak, abychom v nich mohli sídlit,” řekl starosta MČ Praha 7 Jan Čižinský.

Prohlídky všech vybraných objektů budou veřejné konat se budou ve středu 18. listopadu a v pátek 20. listopadu. “Na debatě s občany předložíme veškeré informace, které budeme mít k dispozici,” popsal Jan Čižinský.

V pondělí pak zasedne zastupitelstvo, které všechny zmíněné nabídky projedná. Praha 7 má s ministerstvem financí nájemní smlouvu pouze do konce roku 2019. “Důvodem je plánované navýšení počtu zaměstnanců, čímž vznikne nová a naléhavá potřeba zabezpečení příslušných kancelářských prostor,” řekl za vnější vztahy a komunikaci Ministerstva financí Pavel Polanský.

“Ministerstvo nám ale dává najevo, že by bylo rádo, kdybychom prostory opustili dříve,” dodal starosta MČ Praha 7

Do kdy se má přesně úřad Prahy 7 vystěhovat tedy není jasné. Ministerstvo se vyjádřilo, že další postup bude záležet na spolupráci úřadu této městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu