• Načítám...
>

Láska ke sportu přilákala do Stromovky stovky lidí

  • 16. února 2016,
  • 7:24,
  • PRAHA 7,
  • Barbora Měkotová

Svatý Valentýn se v pražských Holešovicích oslavoval během. Sportovní nadšenci společně pokořili pěti kilometrovou trať. Lidé si nepřišli zasoutěžit, ale spíše se společně radovat z pohybu.

Reklama

Na svátek zamilovaných přivítala pražská Stromovka kolem 800 běžců. Spojovala je láska ke sportu. “Je to běh určený úplně pro všechny, ať už běžíte v páru nebo jednotlivě. Pro ty jednotlivce je výhoda, že se můžou případně seznámit,” uvedl organizátor závodu Václav Škřivánek.

Stejně jako loni i letos na startu panovala pohodová atmosféra. Valentýnský běh není jen pro zamilované. Jedná se především o oslavu lásky ke sportu. “Není to vůbec soutěžní závod, je to o tom proběhnout se. Ať už láska k druhému nebo vůbec k samotnému běhu,” přiblížil Václav Skřivánek.

Ke svatému Valentýnu patří symbol srdce nebo růžová a červená barva. I tím se běžecký závod ve Stromovce od jiných odlišoval. Pro účastníky závodu bylo připraveno zázemí, kde se mohli občerstvit v rámci zdravé výživy. “Kupříkladu bezlepkové lívance, anebo tady u nás na baru káva, voda - takové ty základní věci. Máme tady pro lidi připravené zázemí, úschovnu zavazadel, výdej čísel, mohou se spolu nechat vyfotit,” dodal Václav Skřivánek.

Registrace na závod byla zdarma. Na místě mohli účastníci pomoci dobré věci. Organizátoři závodu se totiž stejně jako loňský rok rozhodli podpořit jeden neziskový projekt. “Projekt sdružení Anabell, který pomáhá lidem s poruchami příjmu potravy a lidé se tady mohou koupit čokoládku na naši podporu,” uvedla Jana Sladká Ševčiková, ředitelka sdružení Anabell.

Příjemné atmosféře závodu přispělo i počasí. “Těžce se mi běželo. ale jako bylo to super, počasí je ideální na běh,” řekl vítěz závodu Jakub Bína.

Běh se v posledních letech vyšplhal na jednu z nejoblíbenějších volnočasových aktivit. Zlepšuje nejen fyzickou zdatnost, ale i náladu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu