• Načítám...
>

Osm nalezených štěňat se zotavilo v Tróji

  • 29. února 2016,
  • 20:46,
  • PRAHA 7,
  • Barbora Měkotová

Pražští policisté našli osm opuštěných štěňat. Odvezli je do Útulku Městské policie hl. m. Prahy. Pejskové jsou nyní již zcela v pořádku a čekají na své nové majitele

Reklama

Příběh každé němé tváře, která se dostane do útulku v pražské Tróji, začíná telefonátem. Na základě ohlášky pak odchytová služba zvíře přiveze. Následuje potřebné lékařské ošetření a péče. Pokud si pro něho nepřijede majitel, kterému se ztratil, je pejskek nabídnut novým majitelům.

Odchytová služba útulku pražské městské policie našla osm malých štěňat. Ty se aktuálně mají k světu a již brzy budou moci najít své nové majitele. “Štěňata k nám přišla ve stáří deseti týdnů - pět fenek a tři kluci. Přišla v poněkud horším zdravotním výživném stavu, z jednoho štěněte nám dokonce vyšel celý špunt od sektu,” uvedl Zbyněk Raniak, vedoucí veterinárního oddělení Útulku Městské policie hl. m. Prahy.

Pejsci jsou již nyní v pořádku a těší se na nové majitele. V průběhu několika dní budou nabídnuti k odebrání. “Mají obrovskou chuť do života, jsou to takoví dračíci, takže majitelé by měli být spíš mladší lidi, co se o ně budou více starat, aby je zvládli,” řekl Václav Steinbauer, vedoucí Útulku Městské policie hl. m. Prahy.

Útulek městské policie má dva areály. Ten druhý se nachází v Dolních Měcholupech a a zaměřuje se na kočky. Pro nalezené pejsky jezdí pracovníci trojského útulku denně. “Denní stav útulku je zhruba 128 psů. Zhruba 82 procent my vracíme původním majitelům na základě ztrát a nálezů, zbytek dáváme do té náhradní péče,” doplnil Václav Steinbauer.

V útulku našlo svůj domov několik exotických zvířat. Aktuálním maskotem je několikametrový had, u kterého majitelka nečekala tak velké rozměry. I na něj se veřejnost může přijít podívat.

Útulkem v pražské Tróji projde každý rok až 90 druhů zvířat. Většina z nich se vrátí k původním majitelům, některá najdou nový domov a část z nich tvoří stálou expozici útulku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu