• Načítám...
>

Botanická zahrada získá nové vedení

  • 9. března 2016,
  • 16:05,
  • PRAHA 7,
  • Barbora Měkotová

Botanická zahrada hlavního města Prahy je již několik měsíců bez oficiálního vedení. Za provoz zahrady je v současné době zodpovědná provizorní ředitelka. To by se mělo v následujících měsících změnit.

Reklama

Botanická zahrada hlavního města by se měla v nejbližších měsících dočkat nového vedení. Jméno určí speciálně vytvořená výběrová komise. “Rada hlavního města Prahy projednávala situaci v Botanické zahradě. Souhlasila s ustavením nové komise, která bude pak vybírat nového ředitele nebo ředitelku zahrady,” uvedl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

“S následným postupem dalším, to znamená s dalšími termíny setkání té komise, která následně, cca v polovině dubna, vybere nového ředitele nebo ředitelku Botanické zahrady,” řekl Jan Wolf, radní hl. m. Prahy.

Botanická zahrada je již několik měsíců bez oficiálního vedení. “Bývalá paní ředitelka byla odvolána na podzim loňského roku Radou hlavního města Prahy,” uvedl Jan Wolf.

Předchozí ředitelka Věra Bidlová byla ve funkci od roku 2012. V loňském roce byla odvolána kvůli zjištěným chybám v hospodaření zahrady. “Aktuálně nemá Botanická zahrada stálého ředitele, má prozatimní paní ředitelku,” řekl Jan Wolf.

Od té doby se jedná o jmenování nového vedení. Nově vzniklá komise by měla vybrat vhodného kandidáta na vedoucí pozici během několika následujících měsíců. “Takový ten nejzazší předpoklad je, že nově zvolený ředitel případně ředitelka Botanické zahrady by nastoupil 1. července. Já věřím, že to bude trošku dříve, ale radši nechávám rezervu,” doplnil Jan Wolf.

Botanická zahrada se nachází na pravém břehu Vltavy. Její nejznámější částí je tropický skleník Fata Morgana, který je obklopen venkovní expozicí s meditační Japonskou zahradou. K areálu patří také historická vinice sv. Kláry. Tato část Prahy patří i díky sousedství se Zoologickou zahradou jedním z nejvyhledávanějších cílů Pražanů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu