• Načítám...
>

Vodárnu na Letné čeká rekonstrukce

  • 23. května 2016,
  • 7:26,
  • PRAHA 7,
  • Johanka Hubičková

Dlouho plánovaná rekonstrukce vodárenské věže na Letné se konečně posouvá k realizaci. Do prostor ve věži se v budoucnu vrátí aktivity pro děti a nově zde bude i mateřská škola.

Reklama

Na Letné začne v létě dlouho připravovaná rekonstrukce památkově chráněné vodárenské věže. Novorenesanční vodárenská věž byla dokončena v roce 1888. Na opravě se kromě městské části bude podílet i Magistrát hl. m. Prahy.

"Na rekonstrukci vodárenské věže na Letné se magistrát finančně podílí z jedné třetiny," sdělil tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy Vít Hofman.

"Už jsme blízko. Máme hotový projekt. Do konce roku nebo už na podzim by ty práce měly být zahájeny. Ty aktivity budou stejné jako byly dříve. Zůstane tam Dům dětí a mládeže, takže mládež, děti. Tady v té přístavbě, která je u věže, bude jedna třída mateřské školky a v tom zbytku zase Dům dětí a mládeže," řekl Pavel Vyhnánek (P7S), který je místostarostou MČ Praha 7.

Věž byla součástí vodárenského areálu, který zásoboval vodou horní část Holešovic a Bubenče.

Anketa: studenti architektura

"Ty aktivity budou stejné jako byly dříve. Zůstane tam Dům dětí a mládeže, takže mládež, děti. Tady v té přístavbě, která je u věže, bude jedna třída mateřské školky, takže se opraví kompletně interiéry. Budou se měnit i dispozice, ale samozřejmě zase s úctou k té památce, vybavení a samozřejmě se opraví celý ten vnější plášť. Financovat celou stavbu bude primárně městská část, zhruba z jedné třetiny se nám podařilo vyjednat dotaci z hlavního města Prahy," dodal řekl Pavel Vyhnánek (P7S), místostarosta MČ Praha 7.

Památkově je věž chráněna od roku 1992. Rekonstrukce je u ní skutečně na místě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu