• Načítám...
>

Olympijský běh rozhýbal Stromovku

  • 23. června 2016,
  • 17:43,
  • PRAHA 7,
  • Johanka Hubičková

Na jednapadesáti místech v celé České republice se rozběhli běžci, aby oslavili Olympijský den a olympijskou myšlenku. Udělat něco pro zdraví a zároveň podpořit dobrou věc se rozhodlo i několik tisíc lidí v našem hlavním městě.

Reklama

Praha je hlavním evropským městem sportu pro rok 2016. Zaštítila i Olympijský běh ve Stromovce.

„To je takový speciální běh, nesoutěží olympionici, ačkoliv se to jmenuje Olympijský běh, ale soutěží normální lidi, kteří mají radost z pohybu a rádi si zaběhají, a to je vlastně ta podstata toho,“ řekla Adriana Krnáčová (ANO 2011) - primátorka hl. m. Prahy.

„Je to souhra skvělého týmu, spoustu lidí. Je super, že tím během podporujeme olympijskou myšlenku, tak naštěstí nám jak pořadatelé, tak sportovci, tak všichni vycházejí vstříc a jsme rádi, že děláme stále lepší a lepší závod,“ sdělila Barbora Soukupová - spoluorganizátorka akce, ČOV.

Olympijská myšlenka spojuje běžce po celém světě a ve Stromovce tomu nebylo jinak. Na počet založení Mezinárodního olympijského výboru tisíce lidí vyběhlo do ulic.

„Já mám z takových akcí hroznou radost. Myslím, že dnešní den tady jsem tak jako za oboje, že jsme jednak maskot a patronka, a jednak vlastně se jdu i proběhnout vlastně v rámci tréninku a docela se na to těším,“ prozradila atletka Zuzana Hejnová.

Anketa: běžci

„Já trénuji postupně normálně začínám vždycky lednem, takže to postupně prostě nabíhá, nabíhá. Běhám tři roky, podle počasí. Dneska je sice horko, ale já myslím, že kolem těch 25 minut by se to dalo zvládnout,“

Anketa:

Kromě toho, že běžci podpořili tento slavnostní den svou účastí, pomohli i ostatním. Část startovného šla totiž na podporu charitativní části Olympijské nadace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu