• Načítám...
>

Palác Stromovka se má konečně začít stavět

  • 27. srpna 2016,
  • 9:37,
  • PRAHA 7,
  • Tomáš Mladějovský

Městská část Praha 7 a investor projektu Palác Stromovka nalezli konečně, a to po více než dvaceti měsících jednání, společnou cestu a dohodli se na započetí výstavby tohoto multifunkčního centra podle nově upraveného projektu. Ten má více respektovat architektonický ráz okolního urbanistického pojetí výstavby.

Reklama

Tak právě v těchto místech má do dvou let stát nový multifunkční Palác Stromovka. Konečně se dočkala nejen stavební firma, ale i městská část Praha 7. 

„Je to stavební parcela, a je to dobrá dohoda. Ještě se podařilo vyjednat, že tam bude přes noc parkování pro minimálně sto padesát aut, na dvacet korun. Původní smlouva byla na sto pět let, tato smlouva je uzavíraná na devadesát devět let, od podpisu dodatku,“ řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7. 

Objekt Paláce Stromovka je v novém projektu snížen zhruba o deset metrů, tedy o necelá tři patra. Celá multifunkční stavba bude také blíže k lidem. 

„My tam nově dáme pasáž, která bude vlastně navazovat na ulici Františka Křížka, a bude spojovat ulici Veletržní se Strojnickou. My samozřejmě děláme vše pro to, abychom začali co nejdříve, a chtěli bychom mít na konci roku 2018 postavenou tu obchodní část,“ řekl Václav Matoušek, ředitel společnosti Lordship. 

Palác Stromovka bude architektonicky ladit s okolní zástavbou, bude obsahovat obchodní a administrativní část s kancelářemi a ordinacemi. Součástí nové smlouvy je také podmínka, že po jejím uplynutí, budou moci v Paláci Stromovka být bytové jednotky. 

„Ten nový objekt je nižší, respektuje standardizovanou výškovou hladinu Letné, má prostup do ulice Strojnické, mnohem lépe navazuje na okolní zástavbu, a také je podstatné, že tady vznikne nová zastávka, na budoucí dráze na letiště,“ řekla Lenka Burgerová, radní MČ Praha 7. 

Dohoda mezi radnicí a investorem navíc vylučuje, že by projekt byl nakonec dostavěn v podobě dle platného stavebního povolení. Radnice má tak vlastně jistotu, že dříve odmítaný vzhled centra v této lokalitě skutečně nebude nikdy realizován.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu