• Načítám...
>

Návštěvníci ZOO napříště pojedou autobusem

  • 31. srpna 2016,
  • 23:18,
  • PRAHA 7,
  • Věra Dušková

Zoologickou zahradu čeká významný rozvoj. O její expanzi a získání nových atraktivních živočišných druhů rozhodli pražští radní. Zásadní překážkou dalšího rozvoje je ale nedostatečná dopravní infrastruktura.

Reklama

Současné parkoviště u pražské ZOO i příjezdová cesta přes MČ Praha-Troja, kapacitně nestačí už dnes.


Podle Ondřeje Mirovského (PRO7), místostarosty MČ Praha 7 je v exponovaných víkendech opravdu velký přetlak aut: „Zoologická zahrada už neví, kam ty auta parkovat a na jaře tohoto roku vznikla obrovská kolona, která zablokovala příjezd do zoologické zahrady.“

Zoologickou zahradu ale čeká další rozvoj. Stavba dalších pavilonů a hlavně s největší pravděpodobností získá velmi atraktivní nové druhy živočichů – Pandu velkou a Tasmánského čerta.

„Zoologická zahrada je po Pražském Hradu v zásadě nejnavštěvovanější atrakcí v rámci Prahy, tak určitě je dobře do této oblasti investovat,“ odůvodňuje rozhodnutí pražských radních Petr Dolínek (ČSSD), náměstek primátorky hl. m. Prahy.

Pak lze očekávat zvýšený počet návštěvníků a s ním související ještě vyšší dopravní zátěž pro MČ Praha-Troja a ta by byla už naprosto neúnosná.

„A proto jsme si sedli se zoologickou zahradou, s Trojou a Prahou 8 a hledali jsme alternativní lokality parkování ve vzdálenosti od zoologické zahrady, která by byla obsloužitelná autobusy. Ty lokality se podařilo identifikovat na výjezdu tunelu Blanka u ústí nového Trojského mostu nového,“ vysvětluje Ondřej Mirovský.

„Toto slibované parkoviště vedle betonárky Metrostav by mělo vzniknout a měly by být další možnosti jak tam pomoci městské části,“ doplňuje Petr Dolínek.

Práci magistrátu oceňuje Ondřej Mirovský: „Magistrát pomohl samozřejmě zásadně, protože je majitelem pozemků, na kterých by to parkoviště mělo fungovat. Bylo by to parkoviště za výrazně nižší cenu, než jsou parkoviště u zoologické zahrady a řidiči by měli potom alternativu přestoupit na autobus 112, který bude jezdit v posílených intervalech.“

A pokud by to ještě nestačilo, můžeme se podle Ondřeje Mirovského poučit z historie: „Může to být tak, že by třeba vznikla opět samostatná zoolinka, jak historicky jezdila.“

Všechno se ukáže během zářijových víkendů, kdy bude spuštěn zkušební provoz tohoto záchytného parkoviště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu