• Načítám...
>

Trojská ulice v Praze 8 se zatím rekonstruovat nebude

  • 18. září 2016,
  • 17:24,
  • PRAHA 7,
  • Tomáš Mladějovský

Plánovaná rekonstrukce a revitalizace ulice Trojská, která vede od Trojského mostu v MČ Praha 7 a na svém horním konci má ulici Klapkovu MČ Praha 8 v Kobylisích, se konat nebude.

Reklama

Pražská dopravní policie s tím nesouhlasila, k revitalizaci ulice Trojské se totiž mělo přistoupit ve chvíli, kdy probíhala rekonstrukce ulice K Bohnicím.

„Kdyby mohly vést například objízdné trasy při revitalizaci Trojské, co za daných okolností ale nebylo možné. Ve chvíli, kdyby se uzavřela ulice Trojská potažmo přilehlé komunikace, nadměrně by se zvýšil provoz v Zenklově ulici. V neposlední řadě se nevypořádaly odpovídající subjekty s otázkou, jak by byl zajištěn vjezd například rezidentům nebo zásobování jako takovému,“ řekl Tomáš Hulan, tiskový mluvčí KŘP hl. m. Prahy.

 „Celou dobu jsme byli upozorňováni na to, že policie nemá s naší námi navrhovanou úpravou zásadní problém, a to je uzavření silnice pouze pro místní a pro integrovaný záchranný systém. Tak nám nakonec přišlo od policie prohlášení, že s tímto nesouhlasí a že jsou zásadně proti tomuto uzavření,“ řekl Roman Petrus, starosta MČ Praha 8.

V současné době se radní Prahy 8 snaží vymyslet nějaký jiný způsob, jak obyvatelům žijícím v Trojské ulici a jejímu bezprostřednímu okolí ulevit od každodenních blokád auty. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu