• Načítám...
>

V Praze se konaly dvě rodinné akce najednou

  • 20. září 2016,
  • 12:38,
  • PRAHA 7,
  • Redakce

Sobota 17. září patřila rodinným akcím. V areálu holešovického výstaviště se konal první ročník Rodinného dne v pohybu a Den integrovaného záchranného systému.

Reklama

Holešovické výstaviště v sobotu hostilo hned dvě rodinné akce najednou, konal se tu rodinný den v pohybu, a také den integrovaného záchranného systému.

Počasí sobotnímu dni příliš nepřálo, a tak byl první ročník rodinného dne v pohybu přesunutý dovnitř. Jeho cílem bylo ukázat rodinám, jakým způsobem se dá trávit volný čas.

„Protože tento rok byla Praha vyhlášená městem sportu, tak jsme si dali do vínku v tomto letošním roce, že tyto aktivity by měly být zviditelněny,“ řekla Eva Kislingrová, náměstkyně primátorky hl.m.Prahy.

V rámci rodinného dne v pohybu si mohli návštěvníci vyzkoušet různé sportovní disciplíny, a mimoto pro ně byl připravený bohatý doprovodný program.

„Vyzkoušel jsem si tady lehnout, aby nás přeskakovali, a je tady i šermování,“ řekl Libor Hadrava, radní hl.m.Prahy.

Akci přišli podpořit i sportovní ambasadoři, Eva Samková a David Svoboda. Moderování se spolu s Karlem Voříškem ujal bývalý olympijský vítěz Roman Šebrle.

„Já jsem hrozně rád, že magistrát, potažmo hlavní město Praha, dělá takovou aktivitu, jako je tady,“ řekl Roman Šebrle, moderátor a bývalý sportovec.

Jak vypadá práce hasičů, policistů, záchranářů nebo armády, mohli návštěvníci vidět v rámci dne integrovaného záchranného systému. Do areálu výstaviště bylo přivezeno více jak 80 kusů velké techniky, a dorazil i unikátní Golem z pražské záchranné služby.

„Golem je taková polní nemocnice, která slouží v případě nějakého hromadného neštěstí, a je to evropský unikát, a my s ním pravidelně vyhráváme různé evropské soutěže, nebo v rámci zdravotního záchranného systému,“ řekl Radek Lacko, radní hl.m.Prahy.

Rodinný den v pohybu, i den IZS patřil hlavně těm nejmenším. Obě rodinné akce je v plánu v příštím roce zopakovat, a doufejme, že počasí bude tentokrát trochu příznivější. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu