• Načítám...
>

Skauti z Prahy 8 se dočkají nového zázemí

  • 1. dubna 2021,
  • 17:38,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

V areálu mateřské školy Dolákova se právě staví nová klubovna skautů z Prahy 8. K dispozici tady budou mít veškeré zázemí k tvůrčím aktivitám včetně kuchyňky. Na realizaci nové klubovny se kromě městské části podílel i Magistrát hlavního města.

Reklama

Už brzy se mohou těšit na novou klubovnu skauti z Prahy 8. Ta se v současné době dokončuje v areálu mateřské školy Dolákova. Klubovna byla jedna z priorit radnice, i když cesta k vybudování nebyla vůbec jednoduchá.

"Skautská klubovna vyhrála jako projekt na městské části v rámci participativního rozpočtu, nicméně to byl pouze začátek. Městská část si tuto stavbu zařadila mezi své priority, tím pádem mohla žádat magistrát o dotaci. Financováno to bylo ze dvou částí, celková částka byla zhruba 22 milionů, městská část hradila půl a půl jsme dostali od Magistrátu hl. m. Prahy," řekl Tomáš Hřebík, radní MČ Praha 8. 

Na budově je použit industriální motiv s doplňujícími dřevěnými prvky jak v exteriéru, tak v interiéru. Samotná stavba ale začala demolicí.

"Na tomto místě vedle MŠ Dolákova stála původní stará budova sauny, která byla zbourána a zhruba před rokem začala stavba, která doufám, že bude během května kolaudována a koncem května bychom velmi rádi předali klubovnu skautům," řekl Tomáš Hřebík. 

Nová budova skautům nabídne skvělé zázemí k tvůrčím aktivitám.

"My touto klubovnou získáme větší prostor pro naše aktivity, které tady probíhají. Každý den se tady scházejí děti od 5 do 15 let, ale také pracujeme se starší mládeží a o víkendu tady budou probíhat výpravy, kdy sem pojedou i skauti z jiných částí republiky," řekl Vojtěch Staněk, vedoucí střediska Stopaři Praha. 

Klubovna sice bude sloužit primárně pro skauty, ale budou jí využívat třeba i dětské skupiny pro své volnočasové aktivity.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu